23.05.2015
LJ
13° / 10°

Koliko zvezdnike stane zdravljenje odvisnosti?

Vsi ljudje s(m)o grešniki ... Večina pa ima tudi kakšno skrivnost, ki bi jo raje zadržala zase. A če si slaven, je to izjemno težko, saj se napake in napakice takoj znajdejo na prvih straneh. Na srečo obstaja rešitev!

Sandra Bullock in JessebrJames
Sandra in Jesse, ko ona še ni vedela za njegovo nezvestobo. (Foto: Reuters)

Med prvimi je svoj zakon z odhodom na odvajanje odvisnosti od seksa rešil David Duchovney. Ko je izbruhnila afera Woods, je podobno poskusil še golfist Tiger. Očitno manj uspešno, saj naj bi bila ločitev le še vprašanje časa. Se je pa Tiger, potem ko je očitno spoznal, da je ljubezni konec, ohranjanja zakona lotil še na drug način. Ženi je, v zameno, da ostane z njim poročena vsaj še sedem let, ponudil 60 milijonov dolarjev. V zameno pa bi mu morala pomagati ohranjati vtis srečne in zgledne družine in nikoli javno spregovoriti o njegovih aferah z drugimi ženskami. Woods je namreč prav na podobi "pridnega fanta in družinskega očeta" zgradil svoj milijonski finančni imperij, kamor več sredstev kot sam golf prinašajo pogodbe s sponzorji. Iz podobnega razloga je Woods svoji ljubici Rachel Uchitel domnevno plačal 10 milijonov dolarjev v zameno, da o njuni zvezi ne daje izjav. Odločitev se je izkazala za slabo naložbo po tem, ko je postalo jasno, da je Tiger Elin varal z okoli 100 ženskami.

Zaslužki vpletenih v seks škandale pa se medtem večajo z vsako novo afero. Najboljši primer sta oskarjevka Sandra Bullock in nezvesti mož Jesse James. Ko je pred meseci izbruhnila afera, so tabloidi paparacem ponudili kar 250.000 dolarjev za prvo Sandrino fotografijo po tem, ko je izvedela za moževo nezvestobo. Ker nobeden izmed zakoncev najprej ni dajal izjav, se je prah nekoliko polegel, a ko je reviji People uspelo dobiti intervju z Bullockovo, se je zanimanje znova razplamtelo. Tako zelo, da so revijo namestio v običajno 800.000 izvodih prodali kar v rekordni nakladi 1,4 milijona primerkov. Bančni račun je okrepila tudi najbolj zgovorna Jessejeva ljubica Michelle McGee. Za ekskluzivni intervju je prejela 30.000 dolarjev, posel striptizete pa ji cveti tako dobro, da bo odprla svoj klub. Edini, ki se mu afera (še) ni finančno izplačala, je Jesse, ki je ostal brez bogate žene in ob ločitvi ne bo dobil njenega denarja, ostal pa je tudi brez svojega resničnostnega šova. A upanje umre zadnje. Tudi Jesse je, podobno kot Tiger, za zdravljenje odvisnosti od seksa že zapravil okoli 40.000 dolarjev. Pač še eden v vrsti zvezdnikov, ki svoje težave rešujejo z "rehabom". Preverite, kje in za koliko jim strokovnjaki pomagajo nazaj na pravo pot in brezna prave ali pa namišljene zasvojenosti.

Cirque Lodge
Center stoji v osupljivem okolju Mount Timpanogos in ponuja nazgled na posestvo Sundance Roberta Redforda. Cirque Lodge ponuja telovadnico, savne, teniška igrišča, kino, bazen … Skratka, tukaj ni težko pomisliti, da ste pravzaprav na počitnicah. Slavni gostje: Lindsay Lohan, Eva Mendes, Mary-Kate Olsen in Kirsten Dunst. Pacienti sodelujejo v skupinski in individialni terapiji, kjer skušajo odkriti vzroke svojih težav in razviti nov, sprejemljivejši življenjski stil. Že ob vpisu so opozorjeni, da se v 12 tednih, kolikor traja priporočena terapija, in niti v šestih mesecih brez veliko lastne volje ne da spremeniti ničesar. Zvezdniki nasveta očitno niso poslušali, saj so mnogi stalni gostje. Cena bivanja: 26.000 dolarjev na mesec.

rehab - 3

Betty Ford Center
Kliniko, ki je pravzaprav “mati” vseh zvezdniških 'rehabov', je ustanovila nekdanja prva dama, izvaja pa najbolj stroge programe odvajanja zasvojenosti. Na skoraj neskončnem seznamu nekdanjih ali stalnih paciantov so tudi Johnny Cash, Keith Urban, Ozzy Osbourne in Stevie Nicks. Prostora za 'razvajenčke' tukaj ni. Celo Elizabeth Taylor in Michael Jackson sta morala vsako jutro sama pospraviti svojo posteljo. Klinika v bližini Palm Springsa je v primerjavi z ostalimi “zvezdniškimi rehabi”  precej poceni – zdravljenje stane “le” 24000 dolarjev na mesec. In ne, če pridete nazaj dvakrat ali večkrat, ne dobite nobenega popusta. Zvezdniki tako ceno zdravljenja odvisnosti plačajo tudi po desetkrat. V resnici gre za drobiž v primerjavi z dejstvom, da večina zvezdnic iz trgovin priznanih modnih oblikovalcev le redko odide, preden zapravi vsaj 50.000 dolarjev.

rehab - 5

rehab - 6

 

Caron Foundation
Klinika je znana kot kraj, kamor se zvezdniki odpravijo, ko se mislijo zares znebiti svojih razvad in ne le pristati na naslovnici kakšnega časopisa. Za 30 dni bivanja in terapije je potrebno odšteti 26.000 dolarjev, se je pa med drugim tukaj razvad odvajala tudi Liza Minelli, ki trdi, da si je s tem rešila življenje. V kliniki sicer na leto obravnavajo 1100 odraslih in 425 mladostnikov.

 

 

 

Promises
Britney Spears, Benu Afflecku, Eminemu, Keithu Urbanu in Robertu Downeyu je skupno, da so se svojih odvisnosti skušali znebiti prav v tej kliniki v bližini morja. Za mesec bivanja je treba odšteti 40.000 dolarjev, ponujajo pa posebne programe za zdravljenje odvisnosti od kokaina, heroina in alkohola.

rehab - 9

Passages Rehab Facility
Čeprav ustanova še ni tako priljubljena kot klinika Betty Ford, bo, kot kaže, kmalu stalno ime na seznamu priljubljenih tovrstnih zvezdniških ustanov. Mesec bivanja ne stane nič manj kot 40.000 dolarjev, kar pa ni odvrnilo zvezdnikov, kot so David Hasselhoff, Andy Dick, Polly Shore in Stephen Baldwin.

rehab - 8

Beau Monde
Gre za verigo ultra luksuznih rehabilitacijskih enot v Laguna Beachu blizu Hollywooda. Ponujajo izjemno visoko stopnjo zasebnosti svojim bogatim pacientom, naenkrat namreč sprejmejo največ pet ljudi. Goste naselijo v luksuzne privatne domove, kjer jim najboljši zasebni kuharji pripravljajo izbrane jedi, dvakrat na teden so jim na voljo masaže, nakupovalni izleti in ogledi delfinov. Najkrajše obdobje odvajanja je en mesec, cena pa 98.000 dolarjev.

rehab - 4

The Sanctuary
Klinika na vzhodu Avstralije poleg različnih vrst odvajanja ponuja še pomoč pri težavah zaradi depresije, stresa in travme. Mesec dni bivanja stane 74.000 dolarjev, “gostom” pa je na voljo bivanje v bungalovih v neposredni bližini morja, imajo zasebnega šoferja, kuharja ter inštruktorje joge, meditacije in fitnesa.

rehab - 10

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes