25.05.2015
LJ
22° / 9°

Najceneje prodaja policija!

Nekajkrat letno policijske uprave pripravijo javno dražbo, na kateri državljanom ponudijo v odkup najdene predmete, ki jih policija pridobi pri svojem operativnem delu.

avto na dražbi
Modri nakupi za modre ljudi. (Foto: iStockphoto)

Dražbe potekajo po sistemu videno - kupljeno - odpeljano. Predmeti, ponujeni na dražbo, so po navadi motorna in običajna kolesa, mobilni telefoni, nakit iz plemenitih kovin, stroji in naprave ter različna orodja, tu in tam se najde tudi kakšen bolj nenavaden predmet, recimo srebrni prstan z napisom Majda.

Izklicne cene se začnejo že pri 1 evru, praviloma za mobilne telefone ali slabše ohranjena kolesa, ne presegajo pa 20 evrov, kolikor znaša izhodišče pri dražbi bolje ohranjenih koles, z ali brez motorja.

Kupec, ki je ponujen predmet dražbe uspešno kupil, je dolžan kupnino plačati takoj, za kar mu vodja dražbe na policijski upravi izda potrdilo, s katerim potrjujejo prenos lastniških pravic na kupca, kar je pomembno, saj vas v primeru, če predmet izvira iz morebitnega kaznivega dejanja, opere krivde. Če predmeta ne prodajo na dveh zaporednih dražbah, ga nato komisijsko uničijo.

Med najdenimi stvarmi na spletni strani www.policija.si najdete tudi: stimulator (vibracijski, črne barve).

Na spletnih straneh policije je tudi seznam najdenih predmetov, ki čakajo na svojega lastnika. Razen običajnih koles, mobilnikov in podobnega so med najdenimi predmeti tudi ključ na plastičnem obesku, del traktorskega pluga, pikamer špica (gre za del delovnega stroja s pripadajočimi hidravljičnimi cevmi in jeklenico), pvc vrečka z večjim številom kroglic, ključ od hondinega motokultivatorja, servisna knjižica (opel kadet), udarna igla (rdeče barve), etui s fotografijami (zasebne narave), steklenica whiskeyja, aparat za gašenje (6 kg, v prahu), plinska jeklenka, hlače (dolge), nogavice, pivo (pločevinka, 0,5 l), imitacija pištole (smith&wesson, črne barve), slušni aparat, 16-delni komplet posode, trgovinski voziček (Mercatorjev).

Če bi radi kupili kakšno izmed dobrot, ki jih slovenska policija ponuja na dražbah, spremljajte spletne strani policije in le obiščite kakšno izmed dražb, ki ponujajo nesramno nizke, če ne že dumpinške cene. Kupite svoji najdražji prstan in jo prepričajte, da je vgravirano ime Majda le ljubkovalnica za vašo Marijo ...

Policijska akcija-2
Stop! Akcija! To pot le prodajna ... (Foto: Jaka Škraba)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes