24.05.2015
LJ
19° / 10°

Le kaj se sveti na roki Paris Hilton?

Poroka je dokončna ljubezenska zaveza. Moč ljubezni naj bi moški svoji izbranki dokazoval tudi z izbiro poročnega oziroma zaročnega prstana. In čigava ljubezen je “najmočnejša”?

Fotogalerija (8)

  • Prstan Paris Hilton
  • Najdražji poročni prstani-2
  • Najdražji poročni prstani-3
  • Najdražji poročni prstani-5
  • Najdražji poročni prstani-6
  • Najdražji poročni prstani-7
  • Najdražji poročni prstani-1
  • Paris Hilton
Prstan Paris Hilton
Paris Hilton živi življenje pravljičnih princesk. (Foto: Reuters)

Kako bogate darove so dobivale kraljice in princeske od svojih snubcev, lahko samo ugibamo, toda v današnjem svetu je zagotovo na prvem mestu novodobna princeska Paris Hilton. Njen nekdanji zaročenec Kasidokostas Latsis, sin grškega ladjarskega mogotca, naj bi za 24-karatni dimantni zaročni prstan odštel 4,7 milijona dolarjev.

Na drugem mestu velikih srečnic je naše krvi dekle. Melanija Knavs oziroma danes Melania Knauss, poročena Trump. Kako močna, globoka in neizmerna je ljubezen mogotca do naše lepotice, dokazuje 15-karatni prstan, vreden tri milijone dolarjev. Lahko da je prav ta prstan navdahnil Donaldovo hčerko Ivanko, da si je omislila kar svojo kolekcijo nakita, iz katere prihaja tudi pregrešno drago okrasje, ki ga je nosila na svoji nedavni poroki.

Na tretjem mestu se nahaja nekdanja prva dama Amerike Jacquelin Kennedy Onassis, ki je bila velika ljubiteljica nakita. Že njen prvi mož  John F. Kennedy ji je ob zaroki podaril prstan, okrašen z diamanti in smaragdi. Ta pa se ne more primerjati s 40-karatnim prstanom njenega drugega snubca Aristotela Onassisa. Kennedyjev prstan je razstavljen v Bostonu, Onassisov prodan na dražbi za 2,6 milijona dolarjev.

Pogledal jo je globoko v oči, sledil je izliv ljubezenskih izjav in na koncu jo je zaprosil za roko. Zadržala je dih. Tišina je počasi postajala mučna. Nato ga je izvlekel. 10-karatni starinski prstan, vreden dva milijona dolarjev. In rekla je da. Še danes sta srečno poročena. Catherine Zeta Jones in Michael Douglas.

Tom Cruise in Katie Holmes sta poroko načrtovala do potankosti. Med pomembnejšimi opravili je bila izbira prstana. V primerjavi s konkurenco se je Katie zadovoljila s petimi karati. Oblikovan v stilu art decoja sodi prstan med najlepše izdelke draguljarske industrije. Vrednost: milijon in pol dolarjev.

Najdražji poročni prstani-1
Prstan Katie Holmes v stilu art decoja (Foto: Reuters)

Ljubezni ni več, ostal je le velik diamant. Ben Afleck in Jennifer Lopez sta se razšla že pred nekaj leti, toda o prstanu, za katerega je Ben odštel 1,2 milijona dolarjev, se še vedno govori. Prstan iz 18-karatnega rumenega zlata je bil okrašen z 6,1-karatnim rožnatim diamantom. Ben je očitno odkril, da ni vse v diamantih. Kljub temu da je njegova druga Jennifer (Garner) dobila prstan, vreden “le” pol milijona dolarjev, se jima je uspelo poročiti in v zakonu še vztrajata.

Najdražji poročni prstani-6
Jennifer je svoj prstan kazala ob različnih priložnostih. (Foto: Reuters)

Čeprav ima njegova družina v lasti nekaj najlepših in največjih draguljev na svetu, je princ Charles svoji dolgoletni ljubezni Camilli Parker Bowles in sedanji ženi skupaj s prošnjo za njeno roko podaril prstan vreden “le” milijon dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes