28.05.2015
LJ
20° / 8°

'Naše pivo dela Bog osebno!'

Vsaj tako trdijo patri benediktinci iz samostana Schlehdorf na Bavarskem. V samostanu patri že stoletja varijo odlično pivo, za njihov uspeh in posledično odlično prodajo pa je baje odgovoren njihov vrhovni šef.

pivovarna schlehdorf
Božje delo?

Pater Marcel Peter Scheiwiller zatrjuje, da se njihovega piva dotakne božja roka, pivo varijo po starodavni recepturi, ki jo ljubosumno skrivajo. Proces varjenja piva je bolj ali manj znan, a odločilne so sestavine in pa tiste drobne, najbolj skrite in pomembne finese.

Patri benediktinci povedo, da vse lepo pripravijo, kot je potrebno, nato pa za čas varjenja piva zapustijo pivovarno, kjer je kotel za varjenje piva, zapečatijo vrata in ves čas trajanja varjenja piva neprekinjeno molijo v bližnji kapeli. Natančna vsebina molitve je samostanska skrivnost, a med dežurstvom v kapeli v pivovarni 'dežura' Bog.

Pivo da je baje izjemno, prav po božje navdahnjeno, kar celo drži, saj na sejmih in razstavah ter ocenjevanjih piva praviloma dobiva najvišje ocene, posledično pa tudi s prodajo zvarjenega ni prav nobenih težav.

Patri, ki so skoraj vsi po vrsti okrogli, z nasmehom radi dodajo, da morajo po božje zvarjeno pivo seveda redno preizkušati in da je to pač 'božja volja'.

Pivo gre odlično po grlih, svojevrstni presežki pa so tudi vina iz nekaterih vinskih kleti po svetu, ki so prav gotovo nekaj čisto posebnega. Vina z nenavadnimi in bizarnimi imeni se odlično prodajajo, letniki so praviloma razprodani za nekaj let vnaprej, prav nič ni pomembna cena, na veliko služijo tudi trgovci z vini, ki najraje zakupijo kar cele serije, saj vedo, da jih bodo prodali po nekajkrat višji ceni od nabavne.

Kako bi reagirali, če bi vam natakar priporočil požirek odlične 'prasice' ali pa vam svetoval, da se zraven pečenke najbolje prileže steklenica 'žabjega scanja' ali 'iztrebkove kapljice'?

Oglejte si FOTOGALERIJO, kjer boste med najbolj nenavadnimi našli tudi slovenskega predstavnika s pomenljivim podtonom ...

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes