22.05.2015
LJ
13° / 9°

Neprecenljive pokrajine, vredne vsakega ogleda!

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj čudovitih pokrajin, ki so se ali se še bodo iz vidika turizma izkazale za zlato jama. Če jih morda še niste obiskali in če vam vaše finančno stanje to dopušča, ni odveč razmisliti o naslednjih destinacijah ...

Čeprav so bile v preteklosti mnoge izmed teh destinacij zaznamovane s slabo (prometno) prehodnostjo in dostopnostjo, pa so z odpravo te težave v zadnjih desetletjih postale pravi turistični hit, ki državam, v katerih se nahajajo, prinašajo dragocen denar ...

Ena izmed nenavadnih puščav je zagotovo največja slana puščava na svetu Salar de Uyuni v Boliviji. Puščavsko območje, polno soli in mineralov, je nastalo kot posledica izsušitve jezera Minchin pred 40.000 leti. Danes pa to največjo znamenitost Bolivije vsako leto obišče okoli 100 tisoč popotnikov.

Spektakularne pokrajine - 9
Salar de Uyuni v Boliviji. (Foto: Audley)

Nacionalni park Bromo v Indoneziji ponuja impresiven vzpon do roba gore Bromo v Indoneziji, ki že tako ali tako slovi po neverjetnih vulkanskih stožcih. Vsako leto ga obišče na tisoče tujih popotnikih, ki so željni prečudovitih razgledov ob sončnem vzhodu. Gora Bromo je zaradi raznolike atraktivnosti še posebej popularna med popotniki, saj je obdana z zelenim hribovjem, pod katerim je posut vulkanski pesek.

Bromo
Gora Bromo, Indonezija. (Foto: Audley)


Obala Skeleton

Zapuščena, a prečudovita obala vzdolž Namibije, imenovana Skeleton Coast, je destinacija ljubiteljev odročne in neokrnjene narave. Obala je ime dobila po takšnih in drugačnih okostnjakih, ki ležijo vsepovsod vzdolž obale. Čeprav je to pravi raj za ribiče, pa je zaradi močnih tokov, goste megle in peščene plitvine ta obala imenovana tudi grobišče ladij, kjer zaradi številnih brodolomov še danes ležijo številne razbitine.

Skeleton Coast
Obala Skeleton, Namibija. (Foto: Audley)

Rotorua, Nova Zelandija

Žvepleno mesto, imenovano Rotorua na Novi Zelandiji, je priljubljena destinacija ljubiteljev gejzirov in termalnih vrelceh, saj se mesto nahaja na območju nekoč delujočega vulkana. Neizogibni vonj po žveplu in dvigajoča se pare, ki je posledica geotermalnih pojavov na tem območju, je prava atrakcija za tuje popotnike.

Spektakularne pokrajine - 6
Rotorua, Nova Zelandija. (Foto: Audley)

Tsingy de Bemaraha je zaščiteni rezervat v Madagaskarju , ki ga je Unesco uvrstil na seznam svetovne naravne dediščine. Območje je poznano po mangrovih gozdov in številnih redkih in ogroženih vrstah divjih živali, v zadnjem času pa je omenjen rezervat glavna turistična ponudba tamkajšnjih turističnih agencij.

Spektakularne pokrajine - 4
Tsingy de Bemaraha, Madagaskar. (Foto: Audley)


Naravano ustvarjena "brezna", imenovana tudi Bourkove luknje, so posledica vodne erozije - globoke luknje so sicer ena izmed največjih geoloških znamenitosti v Južni Afriki. Bourkove luknje so dobile ime po Tomu Bourku, ki je bil prepičan, da je območje bogato z zlatom. Čeprav ga sam nikoli ni našel, pa so se njegove napovedi kasneje izkazale za točne.

Bourkove luknje
Bourkove luknje, Južna Afrika.

Riževi nasadi, Longji na Kitajskem

Spektakularni nasad domačini poimenujejo tudi "Zmajeva hrbtenica“, ki so ga pred več stoletji kitajski kmetje naredili tako, da so zažgali gozd in na tem območju naredili to prečudovito riževo polje.

Spektakularne pokrajine - 3
Riževi nasadi, Longji na Kitajskem. (Foto: Audley)

Kamčatka, Rusija

Velja za polotok številnih zakladov, ki ga je Unesco prav tako uvrstil na seznam svetovne naravne dediščine. Na omenjenem polotoku lahko najdemo delujoče vulkane, Kamčatko pa prav tako krasijo številne nenavadne ledeniške doline. V zadnjem času pa je tam zacvetel tudi elitni turizem, saj prestižnim gostom ponujajo smučanje na neokrnjenih vrhovih, zaradi nedostopnosti pa je do tja namesto žičnic potrebno iti kar s helikopterjem.

Spektakularne pokrajine - 7
Kamčatka, Rusija. (Foto: Audley)

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Kdo je po vašem mnenju boljši voznik?

calculate
glossary
indexes
indexes