26.05.2015
LJ
20° / 9°

Odkrita skrivnost: zakaj njim vedno uspe?

Vas zanima zakaj optimisti vedno zmagajo in premagujejo težave? Znanstveniki so iz Nove Zelandije so končno uspeli razkriti skrivnost.

srečni par

Psihologi so ugotovili, da že to, da resnično verjamete, da vam bo nekaj uspelo, pomaga k uresničitvi. Če svoje možgane spravite v stanje, ko resnično pričakujete, da se bo nekaj zgodilo, spremeni določene miselne toke v vaši glavi in spodbudi dejanja, ki vas nato vodijo k uspehu.

Kot sta ugotovila psihologa Maryanne Garry in Robert Michael iz univerze Victoria iz Nove Zelandije, je zadeva je zelo podobna hipnozi, le da v tem primeru nekako hipnotiziramo samega sebe.Kot sta povedala avtorja raziskave: 'Ko smo res prepričani, da se bo nekaj zgodilo, se naše misli in dejanja podzavestno spremenijo tako, da pripomorejo k uresničitvi tistega kar smo si zamislili.' Znanstveniki so ugotovili, da je moč avto sugestije veliko večja, kot so predvidevali.

Če si nekdo predstavlja, da ga bo kozarec vina sprostil in mu pomagal pri tem, da bo lažje navezoval stike, se pogovarjal in zabaval, ima to pričakovanje veliko večjo vlogo, kot pa sama pijača.

Vpliv avto sugestije, oziroma pozitivnega odnosa pri reševanju težav sega na številna področja, od študija, posla in celo do zdravja. Problemi pa nastanejo ravno pri znanstvenikih, ki bi morali do rezultatov svojega dela prihajati brez vpliva čustev. A prav velika želja, da bi nekaj dokazali, lahko privede do rezultatov, na katere je vplivala moč volje in se jih ne bo dalo nikoli več ponoviti.

A dejstvo ostaja: na svoje življenje lahko vplivamo že samo z močjo volje. Če ste prepričani, da boste uspeli, vas bodo tudi vaša dejanja podzavestno peljala na pravo pot. Znanstveniki so tako dokazali tisto, čemur mnogi pravijo zakon privlačnosti.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 5
 
galaxy27 07.04.2013 19:52:39
hahaha to je vse kaj lahko napišem....
Gangsterka. 25.12.2012 21:44:23
kr od tega če bojo samo sedeli na kavču in mislili,da jim bo nekaj uspelo,jim ne bo, pa tut če so večni optimisti.
 
Zdomec53 13.10.2012 21:21:59
Popolnama tocna definicija in za to ni potrebno delati nobene znanosti je pac preprosto dejstvo da sreca gre samo k srecnim ljudem. Tisti ki se imajo za nesrecne in nenehno tarnajo ze s svojim obnasanjem in pesimizmom zavracajo pozitivnost in se predajajo malodusju. Razlogi so VEDNO samo v nas samih. Nic izven nas ne more uplivati negativno ce to ne zelimo in ne sprejmemo. Pregovor pravi da nihce ne more biti bolj slep od tistega ki ne zeli videti in to je resnica.

Pri nas je moto PMA (Positive Mental Attitude) in to je treba vzgajati v sebi in vedno je na vsak dogodek potrebno gledati pozitivno, kajti vedno obstojata v vsakem pojavu + in - in le od nas samih je odvisno kaj vzamemo. Jaz sem vedno in izkljucno za +
 
ddevil 10.06.2012 09:04:33
to je varjanta uni tip ki enih 14h predava o your wish is your comand
na youtube je ene 8h predavanj.(eni ga majo za sarlatana eni ga hvalijo,...)poglejte sami.
meni(sicer sm poslusal ene 5h) ni se nic ratalo ce nism sam nrdu. pomoje sm prevec opran od tv in neta al pa enostavno prevec zbit. (ceprav ce pomislim je rekel naj probamo pritegnit nekaj kar se nam zdi uresnicljivo jst sm si naprimer zamislil vecerjo pomfri malo spaljen in tocno takega sz usemi dodatki ki sm si jih se zraun zamislil sm dubu drugi dan za vecerjo(brez da bi komu rekel da sm lacen in ka b jeu) nevem ce je to to.)
probajte se vi pa napiste ce vam rata
HowMuchIsTheFish 09.06.2012 21:31:09
je zadeva je zelo podobna ... slovenac pre.kle.ti
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes