23.05.2015
LJ
13° / 10°

Ojej, Kate in Pippa! Tokrat sta pa 'ustrelili' tako mimo, da se smeje pol sveta!

Vsaj znanstvenega sveta … Strokovnjaki različnih področij so namreč pod drobnogled vzeli nekatere zvezdniške izjave.

ženska
Oglaševalci trdijo, da sta tako vplivni, da lahko prodata kar koli. Zaradi Pippe ženske zmrzujejo pod prho, zaradi Kate zapravljajo za enaka oblačila.

Če ste podjetniška duša, potem najbrž že obvladate osnoven prijem, ki se ga poslužujejo predvsem v ZDA. Če zvezdnika dovolj bogato plačate, da bo pristal na sodelovanje, lahko z njegovo pomočjo uspešno prodate tudi ustekleničen zrak!

Zvezdniki so tako med oglaševalci izjemno priljubljeni. Bolj kot so slavni, večja je množica tistih, ki jih slepo sledijo. Tako jih najemajo za oglaševanje dietnih pripravkov, ki na njih seveda delujejo, kajti, ko ti plačajo čeden kup denarja zato, da shujšaš, pač shujšaš. S čudežnim pripravkom ali pa kako drugače. Za oglaševanje kozmetike, kjer pred objavo fotografije in posnetke izdatno obdelajo s tehnologijo, ki vas v resničnem življenju pač ne bo polepšala, oglašujejo tudi zdravila brez recepta, telovadne naprave, oblačila in podobno.

V ZDA trenutno velja, da daleč največ prodajo zvezdniki resničnostnih šovov. Med deseterico najbolj vplivnih zvezd v oglaševanju so se tako znašli (od prvega do desetega mesta) Lauren Conrad, Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Snoop Dogg, Kourtney Kardashian, Paul Pierce, Michael Ian Black, Jenny McCarthy, Lamar Odom in Mark Cuban.

Ko pa gre za prodajo oblačil in kozmetike v Evropi, pa sta absolutni zmagovalki Kate in Pippa Middletton. Oblačila, ki jih obleče vojvodinja, so namreč, če so iz cenovno dostopnih trgovin, razprodana v nekaj minutah. Enako velja za ponaredke dražjih oblek.

A se prodajna moč zvezd ne ustavi pri oblačilih, čevljih in kozmetiki. Ljudje sledijo tudi njihovim dietam in življenjskim prepričanjem, kar je lahko celo življenjsko nevarno, trdijo britanski znanstveniki in opozarjajo, da ni treba slediti vsemu, kar za denar ali pa brezplačno (in med obojim je težko ločiti) prodajajo takšne in drugačne zvezde.

Zdravniki na primer trdijo, da bi bilo veliko bolje, če bi se zvezde države svoje 'dnevne službe' – torej poziranja in smehljanja v fotografske objektive, kot da delijo z znanostjo skregane zdravstvene nasvete, pa čeprav ti včasih prodajo cele kupe določene hrane ali pripomočkov.

Ameriška pevka Suzie Quatro je namreč trdila, da je imela večkrat težave s suhim grlom. Ko ji je sestra dejala, da se vse bolezni začnejo v črevesju, pa je svojo težavo rešila tako, da je s svežim sokom vsak dan spila žličko praška za čiščenje črevesja. Prodaja praška je tolkla rekorde, zdravnica Melita Gordon pa je njeno izjavo komentirala takole: 'Težave z grlom zagotovo nimajo zveze s črevesjem. Ponavadi jih povzročajo virusi, ki pridejo v telo skozi nos in usta.'

Potem se je oglasila Pippa Middleton, ki slovi po čudovitih laseh. Vsi proizvajalci šamponov so upali, da bo omenila prav njih, a je dejala, da je za lesk njenih las zaslužna hladna voda, s katero jih umiva. 'Mrzla voda zapre pore, jih dvigne in naredi svetlejše.' Pri organizaciji Sense and Science so jo hitro popravili, da lasje pač nimajo por in da voda ne vpliva na njihovo gladkost.

Njena sestra Kate pa je dejala, da je alergijo na konje pozdravila tako, da je bila več v njihovi družbi. Zdravnica Pamela Ewan je dejala, da gre za precej nepremišljeno izjavo, saj lahko to res pomaga pri blagi obliki alergije in povzroči resne zaplete pri hudi obliki alergije.

A manjša kritika Katine prodajne moči na drugih področjih ni prizadela. Trgovska veriga Reiss je namreč pred dnevi objavila delne rezultate letošnjega poslovanja. Vojvodinji so se kar naravnost zahvalili, ker je z nošenjem njihovih oblek njihov letošnji dobiček povečala za 10 milijonov funtov!

Sicer pa vse bolj velja, da zvezdniki niti govorijo ne več zastonj. Vsaj na Twitterju ali na Facebooku ne. Poglejte, kdo dobi tudi po 8000 dolarjev na en stavek ali 50 evrov NA ČRKO, ki je seveda reklama, a tega ne ve nihče?

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes