23.05.2015
LJ
13° / 10°

Poglejte, kateri nekdanji misici je mož kupil jahto za 72,5 milijona evrov!

Najbogatejša Britanka in nekdanja misica Kirsty Bertarelli ter njen mož, milijarder Ernesto Bertarelli, sta kupila novo luksuzno jahto za 72,5 milijona evrov.

kirsty beratrelli
Najbogatejša Britanka Kirsty Bertarelli je kupila jahto za 72,5 milijona evrov. (Vir: newsnetz-blog.ch)

Kirsty Bertarelli, nekdanja britanska manekenka in najbogatejša Britanka, je skupaj s svojim možem, švicarskim milijarderjem Ernestom Bertarellijem, kupila luksuzno jahto za 72,5 milijona evrov. Jahta, poimenovana Vava II, meri 96 metrov v dolžino in je največja jahta, ki je bila kdaj koli izdelana v Veliki Britaniji, ter 33. največja jahta na svetu.

Največja britanska zasebna jahta Vava II, ki v dolžino meri skoraj 100 metrov, ima šest palub, pristajališče za helikopter, razkošne kabine za potnike in štiri čolne, ki lahko odpeljejo goste na kopno. Dizajn oziroma načrt te razkošne jahte je bil strogo varovana skrivnost skoraj dve leti, preden so jo začeli izdelovati v ladjedelnici Plymouth v Devonport Dockyardu.

Vavo II je izdelovalo več kot 200 mojstrov različnih poklicev, izdelovali pa so jo kar dve leti. Razkošna jahta izstopa v vseh možnih pogledih, saj je največja v Veliki Britaniji, ima pa tudi vgrajenih veliko viskotehnoloških priboljškov. Med njimi najdemo premikajoči 'bar na plaži' in bazen, ki kopalcem omogoča, da prilagodijo njegovo globino svojemu plavalskemu znanju.

Na razvajanje na razkošni lepotici bodo gostje morali sicer še malo počakati, ker mora jahta opraviti še različne teste, preden bo pripravljena na redno plovbo. Po nekaterih govoricah naj bi bogati britanski par Bertarelli jahto Vava II del leta tudi oddajal v najem bogatim strankam. Za tako jahto bi morali najemniki odšteti več 10.000 evrov na teden. Če bi se Bertarellijeva odločila oddajati jahto, pa bi z njo postavila tudi nove standarde na najemniškem trgu razkošnih plovil.

vava2
Vir: blog.yachtandsail.it

Kirsty Bertarelli je najbogatejša Britanka, njen mož Ernesto Bertarelli pa najbogatejši Švicar. Poglejte si lestvico najbogatejših ljudi po državah, na kateri najdete tudi najbogatejšega Slovenca!

vava2
Vir: infomarine.net


 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
Polona Rotar 17.09.2011 12:04:46
srečno
 
saintjozef 16.09.2011 14:17:21
A so Tušu odšteli 800 milijonov dolga?
 
paulo19 16.09.2011 13:20:47
lepi ljudje vedno profitirajo, pametni in pa pošteni pa redkogdaj... to je naša družba
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes