28.05.2015
LJ
21° / 8°

Pot iz krize? Vedno več podjetij zapira vrata!

Po podatkih Bonitetne hiše i, je v Sloveniji vedno več stečajev in prisilnih poravnav. Kot to imenujejo pri omenjeni bonitetni hiši,gre za čiščenje 'šibkih' družb.

Stavka v Prevent Globalu
(Foto: Reuters)

Število začetih postopkov prisilnega prenehanja se je v februarju v primerjavi z istim mesecem lani povečalo za 1,24-krat. Povečalo se je tudi število ostalih začetih postopkov prenehanja družb, kar po podatkih Bonitetne hiše i kaže na nadaljevanje čiščenja preostalih "šibkih" družb v slovenskem gospodarstvu.

Februarja je steklo 190 postopkov prisilnega prenehanja družb, kar je 105 postopkov več kot v februarju lani, kažejo podatki bonitetne hiše iz Ljubljane.

V primerjavi z letošnjim januarjem se je sicer število rednih in izrednih postopkov večinoma zmanjšalo. Med insolventnimi postopki je opaziti največje zmanjšanje v številu začetih stečajev nad pravno osebo, in sicer za 17 odstotkov na 53.

Tudi število blokad, deblokad in ukinitev transakcijskih računov se je februarja v primerjavi z januarjem zmanjšalo, namreč za od devet do dvanajst odstotkov. Še večje je zmanjšanje števila blokiranih in deblokiranih računov v primerjavi s februarjem lani: število blokad se je zmanjšalo za 42 odstotkov, število deblokad pa za 30 odstotkov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 4
roni2 25.03.2012 12:31:59
Tito je bil car!Profesionalec in svetovni politik ter organizator!!
 
Miki777- 24.03.2012 23:12:12
Slovenijo zdaj vodijo Slovenaci.
 
hanse 06.03.2012 13:38:21
Kdo pa je temu kriv??? Najverjetneje ne sami obrtniki!!!
Smo bili zelo dobri, pošteni in cenjeni obrtniki, kaj smo pa sedaj postali??
Lopovi v očeh ljudi, ki ne vedo, kaj pomeni biti obrtnik, za kaj vse moramo skrbeti in odgovarjati!!
Delavec po propadu obrtnika lahko gre na borzo, kam pa mi?? Nikamor, samo čakamo lahko na prok-lete rubeže, da nam poberejo zadnjo drobtinico kruha!! Upam, da bodo katerega skoraj odnesli v pločevinastem zaboju!!!!
Narodu Svoboda 24.03.2012 20:03:23
Kdo si upa trditi da Mati Zemlja nebo taksnih stvari porihtala v nulo se preko dela bomo imeli vsi dovolj ko se voda umakne.Lep pozdrav
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes