26.05.2015
LJ
20° / 11°

S KRAJO so delavci Hrvaških železnic postali MILIJONARJI!?

Delavci Hrvaških železnic so v vagonih z restavracijo prodajali svojo hrano in v svoj žep v osmih letih pospravili 1,12 milijona evrov.

Hrvaške železnice je pretresla nova afera, saj naj bi zaposleni pri državnem vlakovnem operaterju v vagonih z restavracijami prodajali svojo hrano in na leto zaslužili okoli 140.000 evrov. Zasebni detektivi, ki preiskujejo poslovanje in delovanje državnega železniškega podjetja, so namreč odkrili, da je 14 zaposlenih osem let v vagonih z restavracijo prodajalo svojo hrano in zaslužek od obrokov preprosto pospravilo v svoj žep.

vlak
Hrvaške železnice naj bi v osmih letih zaposleni s prodajo hrane na črno oškodovali za 1,12 milijona evrov.

Dnevno naj bi jim v žep s s prodajo hrane na črno kapnilo okoli 200 evrov na posamezni vlak. Hrano so potnikom na črno prodajali kar osem let in črni posel dodobra vpeljali in skrili pred nadzorniki, saj je veriga tatov državnega podjetja bila razkrita šele sedaj. Na ta način naj bi zaslužek državnemu železniškemu operaterju kradli v dveh vagonih z restavracijo.

Na letni ravni naj bi tako s prodajo hrane na črno v dveh vlakih zaslužili okoli 140.000 evrov oziroma 10.000 evrov na udeleženca kraje vsako leto. V osmih letih so tako po hitrem izračunu podjetje oškodovali za kar 1.120.000 evrov.

Od skupno 14 delavcev, ki so sodelovali pri izčrpavanju podjetja, naj bi jih 11 že pristalo na sporazumno prekinitev zaposlitve. S tremi zaposlenimi pa mora vodstvo državnega železniškega operaterja še opraviti razgovore, saj so odšli na bolniško, tik preden so jih razkrili. Vse sodelujoče pri kraji podjetja pa verjetno čaka tudi tožba s strani Hrvaških železnic.

vlak
Na črno naj bi služili s prodajo svoje hrane in v žep na leto pospravili 140.000 evrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes