27.05.2015
LJ
19° / 10°

Postreže vam čisto gola!

Krajev, kjer se da večino dneva dobiti hrano, je precej. Od stojnic s hitrimi prigrizki do restavracij, kjer potrebujete globoko denarnico.

hrana
Preveč vsakdanje?

Obstajajo pa tudi restavracije, kjer ne poskrbijo le za želodec, ampak tudi za nekaj zabave, smeha in celo adrenalina.

Začnemo lahko v Španiji, kjer imajo v letovišču Loret de Mar lokal Disaster Cafe. Če se vam torej mirno posedanje v lokalu ob nežni glasbi in polnem krožniku zdi preveč dolgočasno, se lahko odpravite sem. Med večerjo vas bo namreč zagotovo stresel potres z močjo 7.8.

O.Noir je restavracija, ki jo najdete v Torontu in Montrealu. Ste naveličani prehranjevanja v družbi drugih? No, tukaj jih zagotovo ne boste mogli gledati v oči. Gostinci so namreč prepričani, da se, ko pred seboj vidite le črnino – torej skoraj nič, okrepijo drugi čuti, ki povečajo uživanje v hrani. Prepovedane so tudi takšne in drugačne prinesene svetilke, mobilni telefoni in ure, ki imajo osvetljeno številčnico. Kako v takšnem okolju delajo natakarji, bi bilo zanimivo preveriti. No, morda pa je to, da vas občasno polijejo z juho ali posipajo s špageti, samo 'del izkušnje'.

V hrani lahko uživate šele, ko sprostite vso paro, ki se je v vas nabrala čez dan zaradi zoprnega šefa, družinskih in drugih težav. Tako menijo v restavraciji Isdaan na Filipinih. Tukaj lahko, preden sedete za mizo in napolnite želodec, razbijete nekaj krožnikov, skodelic, čajnikov in celo televizorjev.

Japonci seveda ne bi bili Japonci, če ne bi svoje najljubše igračke – robote, postavili tudi v kuhinjo. Večerjo vam jeklene roke pripravijo v restavraciji Famen v Nagoji.

hrana - 6
Lahko si omislite malo bolj nenavadno hrano v zelo nenavadni restavraciji.

Od nekdaj ste občudovali skrivnostni in nevaren svet tajnih agentov? Potem je za vas, če se odpravite v ZDA, pravi kraj restavracija Safe House v Milwaukeeju. Samo da boste prišli skozi vhodna vrata, morate najprej pravilno razvozlati skrivnostno kodo.

Dwarf's Island je lokal v egiptovskem Kairu. Poseben pa zato, ker se vseh 10 natakarjev po višini uvršča med 'palčke'. Čeprav je lokal ob odprtju sprožil kar nekaj zgražanja in obtožb, da gre za norčevanje in diskriminacijo, natakarji sami pravijo, da se jim njihova služba ne zdi žaljiva, z gosti nimajo težav, plača je dobra in veseli so, da imajo delo.

Saj ste si že od nekdaj želeli, da vas natakar napade fizično in verbalno, vam pljune v hrano ali vam kakšen grižljaj zaluča v obraz ter vas pri tem še zmerja z izrazi, ki jih tukaj raje ne bomo zapisali. Poleg tega pa bi bil še za jedilnik najboljši opis 'vulgaren'. Zanimivo je samo, da očitno ljudi, ki so jim takšne reči všeč, ni tako malo. Dick's Last Resort namreč v ZDA najdete med drugim tudi v Dallasu, Las Vegasu in Chicagu.

Kinderkookkafe v nizozemski prestolnici Amsterdam je odličen kraj za vse, ki ne verjamejo, da na svetu potrebujemo zakone proti otroškemu delu. Natakarji, kuharji in snažilke so namreč otroci, ukvarjajo pa se predvsem z zabavo zabav za – otroke.

Le Train Gourmand, La Valette du Var, Francija. Tukaj imajo precej zanimivo alternativo za natakarje. Po posebni železnici naročeno pripelje vlak!

Najde se tudi kaj posebnega za ljubitelje žara. Žar restavracija z zgovornim imenom Hudič - El Diablo v španskem kraju Lanzarote ne uporablja klasičnega žara ali pečice. Hrano pripravljajo nad veliko odprtino, ki je povezana z bližnjim vulkanom.

Vas moti, da v restavraciji nikoli ne morete z gotovostjo trditi, ali je hrana sveže pripravljena ali pa že petič pogreta? Dobrodošli v švedski restavraciji Johnson's Swedish Restaurant & Butik v ameriškem Winsconsinu. Živali, ki bodo kmalu končale na krožniku, se pasejo kar na strehi lokala, osebje pa streže oblečeno v tradicionalna švedska oblačila.

Conflict Kitchen, Pittsburgh, ZDA. Malo kontroverznosti pri mizi ne more škodovati, kajne? No, potem bo to pravi kraj za vas, na meniju pa so vedno tradicionalne jedi držav, s katerimi so ZDA trenutno v največjem sporu. Nekaj časa so bile kubanske, potem afganistanske, trenutno strežejo venezuelske.

Les Princesses, Montreal, Kanada. Najbrž sanjska restavracija za moške. Natakarice namreč strežejo takšne, kot so se rodile, torej brez odvečnih krpic. Kakšna je hrana, je pravzaprav nepomembno, morate pa biti polnoletni, če želite svoj obrok.

In za konec še nazaj na Japonsko, v lokal Hapi Cat v Tokiu. Posebna je, ker tukaj za spremstvo ne potrebujete prijateljev, moškega ali ženske, pač pa mačko!

Poglejte, kakšno zdravilo je imela 25-letna natakarica za stranke, ki se na njeno prijaznost in zapeljivost niso odzvale z dovolj visoko napitnino!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
 
Nellie 12.08.2011 12:31:33
Če bi si prebrali na strani od O.Noir, piše, da so natakarji slepi.
Zakon1 12.08.2011 10:47:59
NAJBOLJŠE JE DOMA!
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes