22.05.2015
LJ
13° / 9°

Si upate pogledati, kako grozljivo mučijo živali za vaše poceni čevlje?

Šokantne fotografije prikazujejo nesrečne rakunaste pse, ki jim na živo odirajo krzno, da bi izdelali poceni verzijo priljubljenih 'ugic'.

pes

Originalne škornje Ugg sicer izdelujejo iz ovčje kože in krzna, oboje dobijo iz na human način usmrčenih živali. Kitajci pa to delajo malo bolj po domače.

Na fotografijah so tako vidni še živi, a že odrti rakunasti psi, ki še vedno premikajo glavo ali okončine. Posneli so jih aktivisti za zaščito živali, ki so se pretihotapili v tovarno.

Še žive živali, da bi jih omamili, udarjajo s palico po glavi, nato vzamejo nož in jim še živim odrejo kožo. Tisti, ki se upirajo, med 'posegom' eden od delavcev stoji na glavi. Nato jih vržejo na goro napol mrtvih živali, kjer umirajo tudi do 3 ure.

pes

Posnetki so po svetu izzvali zgražanje, aktivisti pa zahtevajo prepoved trgovine z rakunastimi psi. V domovini uggic, Avstraliji, kjer par originalnih čevljev stane do 250 evrov, poceni kitajske verzije pa po svetu dobite že za 20 - 30 evrov, so nad početjem tistih, ki kopirajo njihove izdelke, zgroženi. Tam je uvoz pasjega in mačjega krzna prepovedan, še vedno pa je sicer dovoljen uvoz krzna rakunskih psov. Tako so po objavi spornih fotografij, kitajske čevlje in krzna rakunskega psa, našli tudi v Avstraliji.

Direktorica Ugg Australija Lena McDonald je povedala, da Kitajci mečejo slabo luč na njihovo blagovno znamko. Po svetu je sicer 40 tovarn, ki izdelke prodajajo kot Ugg, a licenco in dovoljenje matične tovarne, ki preverja tudi upoštevanje predpisov, je le peščica.

'Krivi so zakoni. Dokler niso dovolj strogi, lahko vsak odreže etiketo 'narejeno na Kitajskem' in čevlje, narejene z mučenjem živali, drago prodaja kot original, kupec pa ne bo vedel, kaj je kupil.' Kupcem zato svetujejo nakupe njihovih izdelkov v preverjenih trgovinah.

Rakunasti pes ali Nyctereutes procyonoides je sicer žival, ki je podobna predhodnikom psa, kljub imenu pa ni v sorodstveni zvezi z rakuni. Živijo v vzhodni Aziji, kjer pa jih je zaradi trgovine s krznom, vse manj.

pes

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 8
anon001 09.10.2011 18:32:08
na youtube je video naslov je Animals are Skinned Alive on Chinese Fur Farms
Poglejte ga samo če imate dober želodec.
In mi potem takšne stvari kupujemo zato, ker so zelo poceni...
Vsak, ki kupi jih podpira.
roni2 09.10.2011 17:49:02
evo to je gospodarsko razvijajoča se kitajska!1 miljardo je še vedno nerazvitih!Ne vem kdo se vozi z super hitrimi vlaki na kitajskem!gotov raja!
roni2 09.10.2011 17:45:34
Jest bi njemu za vrat stopu
roni2 09.10.2011 17:45:11
Bedniki!!!
damirg@email.si 09.10.2011 17:23:14
24 kur mi nimamo čevljev iz pasjega usnja.
 
Hmeljko 07.10.2011 10:25:35
Ja no tole pa res ni video za pogledat, sem ga in lahko rečem da mi je žal da sem.
Lolla81 06.10.2011 21:05:37
Želodec se mi obrača, ko gledam kaj delamo z naravo, ki obrodi tako lepe sadove.... Nimamo spoštovanja do ničesar več- ne do živali, ne do soljudi. Človeka včasih res prime, da bi odšel nekam, kjer je mir, nobenih ljudi, nobenega betona in tam za vedno ostal. Resnično upam, da narava pokaže zobe na pravi način- ne samo s tornadi in cunamiji. Da se nam vsem zatresejo tla in nas zbriše z obličja zemlje. Ker ta požrešnost in hkrati nenasičenost z denarjem, pohlepom, zunanjim videzom, materializmom nas bo pogubila. Ni več razumevanja, ni več pristne ljubezni, sočutja, osvajanja, uživanja v danem trenutku na danem kraju....vsak nekam hiti, pozabi na sebe kaj šele na druge. In najbolj žalostno je, da nas to niti malo ne zadovolji in osreči, pa še vseeno ne odnehamo!
CRG 09.10.2011 17:12:07
se popolnoma strinjam s tabo
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes