30.05.2015
LJ
25° / 11°

Sedaj nas bodo kradli že pri pivu?!

Težke razmere silijo najemnike pubov v drastične ukrepe, trpeli bodo potrošniki. Število pubov v Veliki Britaniji iz leta v leto pada.

Amy - pub
Pubi so ena največjih znamenitosti Britanije. (Foto: Star magazine)

Britansko podjetje Venners, ki se ukvarja s svetovanjem gostincem, je svojim strankam poslalo sporočilo, naj kozarcev piva ne polnijo do konca. Najemnine za pube so namreč tako visoke, da jih vsak teden na Otoku zaprejo 52, zato se bodo gostinci primorani zateči k drastičnim ukrepom.

Med britanskimi pivci sicer vladajo strogi predpisi o tem, kako se pravilno postreže pint piva (približno pol litra). Kozarec naj bi tako vseboval vsaj 95 odstotkov piva, ostalo pa mora biti pena. Podjetje Venners pa gostincem svetuje, naj znižajo količino piva v kozarcu na 92 odstotkov. Predstavnik britanskega trgovinskega sindikata Paul Kenny se je postavil na stran potrošnika: 'Zahtevamo takojšno spremembo zakonov, naj se točno definira, kaj je pint piva!'

Najemniki pubov so se v težavah znašli najprej zaradi prepovedi kajenja v zaprtih prostorih, sedaj pa so primorani plačevati še vedno višje najemnine – te znašajo tudi do 40.000 evrov na mesec, v prihodnjem letu pa se bodo še zvišale! Najemniki so se zato že obrnili na vlado in jo pozvali, naj zaščiti pube, saj bodo ob nadaljevanju trenutnega trenda v 20 letih izginili.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
lunatetrka 10.12.2011 09:23:30
Ja pir naj točijo v štamperle-banda pokvarjena
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes