25.05.2015
LJ
22° / 9°

Tožila, ker ji prodajalka ni obračunala 2 centov popusta in dobila odškodnino!

Kolikokrat ugotovite, da so vam v trgovini pozabili vrniti kakšen cent, ali pa zato, ker nočete, da bi kdo mislil, da ste sitni, prodajalki rečete, naj nikar ne išče tistih 10 centov, za katerimi živčno brska po blagajni že 3 minute?

ženska
Mary se je spustila v sodni boj z eno največjih verig super marketov na svetu in zmagala. Foto: Pittsburgh Tribune-Review

Američanka Mary Bach je prepričana, da se ljudje premalo zavedajo, koliko denarja trgovci naberejo prav na ta način. Potem pa so tukaj še popusti, za katere včasih niti ne opazimo, da so pri blagajni kar nekam izpuhteli.

Bachova se je odločila, da mora temu nekdo narediti konec. Med nakupovanjem v Walmartu v ameriški zvezni državi Pennsylvania, je kupila klobaso 'Brown 'N Serve', za katero je reklama trdila, da je znižana in stane 98 centov, poroča  Pittsburgh Tribune-Review.

Ko je prišla na blagajno, pa je sistem odčital staro ceno brez popusta in klobasa je spet stala 1 dolar. Prodajalko je opozorila na napako, ta se ji je opravičila in ji vrnila 2 centa.

Potem pa se je Bachova čez dva dni spet odločila za nakup iste klobase in pri blagajni se je spet izkazalo, da je popust le vaba za kupce, saj ji je prodajalka spet zaračunala polno ceno.

Tokrat pa se je Bachova odločila, da opravičilo ne bo več dovolj, saj je prepričana, da prodajalci načrtno obirajo kupce. Opazila je namreč, da se 'napaka' v trgovini ponavlja tudi pri drugih izdelkih. 'Oglašujejo popuste, zaračunavajo polne cene, tisti, ki to opazijo, se opravičijo, večina pa niti ne opazi.'

Walmartovi odvetniki so na sodišču trdili, da je Mary klobaso drugič kupila le zato, da bi lahko tožila trgovino. Ker to za sodnika ni bila dobra razlaga, zakaj so cene na izdelkih napačne, mora trgovina Mari plačati 100 dolarjev odškodnine in 80 evrov sodnih stroškov.

Znesek sicer ni velik, vendar Mary pravi, da upa, da je s tožbo ljudi opozorila, naj bodo previdni, ko gre za popuste, pa čeprav gre le za nekaj centov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes