23.05.2015
LJ
13° / 9°

Poglejte, kako lahko lepo zaslužite kar od doma!

Marsikdo si želi, da bi lahko delal v udobnem domačem okolju in spodobno zaslužil. A "domača" dela so pogosto slabše plačana od običajnih zaposlitev. Kljub temu pa nekatera ponujajo dokaj spodoben dodatni zaslužek.

Delo na domu je dobrodošel vir dodatnega zaslužka in je v zadnjih letih izredno priljubljeno. Najpogosteje podjetja iščejo ljudi, ki jim pomagajo pri različnih preprostih fizičnih opravilih, medtem ko druga iščejo ljudi, ki imajo specifična znanja, kot je programiranje ali urejanje spletnih strani. Poglejmo si tri najpogostejše:

Delo od doma
(Foto: iStockphoto)

1. Sestavljanje in etiketiranje

Številna podjetja iščejo ljudi, ki jim na domu sestavljajo različne artikle ali le-te opremijo z etiketami (deklaracijami). Gre za zamudno delo, ki pa ne zahteva velikih miselnih naporov, le malce spretnosti in dovolj časa. Glede na to, da je največkrat plačano na količino, razmislite, koliko časa vam bo vzelo, preden se vam bo splačalo. Pozorni bodite tudi na prevarante, ki največkrat ob začetku sodelovanja od vas zahtevajo nakup materiala, nato pa vaše delo označijo za nezadovoljivo in vas pustijo brez plačila.

2. Ustvarjanje vsebin

Danes ima že skoraj vsakdo svojo internetno stran. A le te niso zanimive, če na njih ni zanimivih vsebin. Članki, videi, fotografije, igrice so stvari, ki jih danes potrebuje vsaka internetna stran. Delodajalce lahko poiščete pri podjetjih, ki izdelujejo in vzdržujejo spletne strani, pri medijskih hišah, če ste prepričani o svoji kakovosti, pa lahko vsebine delite prek svoje strani, bloga ali profila na katerem od družbenih omrežij. Če boste dovolj zanimivi, lahko služite tudi s prodajo oglasnega prostora ob vsebinah.

3. Spletna prodaja

Splet z družbenimi omrežji je postal idealni prodajni kanal za prodajo doma narejenih izdelkov. Naj bo to nakit, oblačila, igrače ali umetnine, z novimi tehnologijami se vam odpirajo prodajni kanali, prek katerih lahko dosežete stranke po celem svetu.

Pri delu od doma bodite pozorni na to, s kom poslujete. Ne začenjajte poslovnega odnosa, če nimate sklenjene pogodbe ali še niste prejeli plačila. Lepo je delati na zaupanje, a to se ne vzpostavi ob prvem stiku, ampak se gradi dolgoročno. Več  nasvetov za vse, ki bi delali od doma, preberite TUKAJ.

Povejte svoje mnenje in nas spremljajte na Facebooku! 

 

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes