30.01.2015
LJ
/ -0°

Zakladi Slovenije

Ste se kdaj vprašali, koliko je v resnici vreden prstan, ki vam ga je podarila babica? Odgovor na vprašanje vam nudi redakcija cekin.si v akciji Zakladi Slovenije. Za vas v najkrajšem času pridobimo mnenje priznanih strokovnjakov.

V slovenskih domovih se skriva ogromno zakladov: nakit, ki se seli z roda v rod, pohištvo, ki že desetletja krasi družinske hiše, slike neznanih avtorjev, različni zgodovinski predmeti, zbirke starih knjig, znamk in značk, mogoče je pravi zaklad celo star šivalni stroj, ki že leta in leta počiva na podstrešju. Na to vprašanje lahko odgovorijo le strokovnjaki. In Cekin.si jih ima. Sodni izvedec in cenilec za področje uporabne umetnosti Tomaž Lipovec, numizmatik Marko Žgajnar (Masta trade d.o.o.) in umetnostna zgodovinarka mag. Ana Kocjančič (Galerija Sloart) že čakajo na slike in opise vaših zakladov, ki jih bodo za vas ocenili.

Pošljite nam slike predmeta, katerega vrednost vas zanima, in čim bolj natančen opis, ki naj vsebuje čim več podatkov o predmetu: izvor, leto nastanka, mere, kratka zgodovina predmeta ... Napišite vse, kar bi lahko našemu strokovnjaku pomagalo pri določanju vrednosti.

registrska blagajna

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Pošlji komentar

Glasuj

Prenesi v

Zadnji komentarji

Tina Matjasic

19.07.2012, 11:01.

Kje pa pogledam fotografije teh "starin"?

prejca

16.03.2011, 06:29.

Pohvale vreden šlanek. Res je, da imamo polna podstrešja krame, vendar pa se mladi rod ne zaveda, da je bila ta krama nekoč nov in modern izdelek, ki ga je ta in ta kupul v tem in tem času ter odštel mnogo denarja za to reč. Doma imam kredenco, ki jo je moj dedek naredil okoli leta 1935. Njegovo delo je za mene neprecenljivo. In ko so jo hoteli razžagati, sem požela posmeh, češ,da bom črve domov navlekla. Pa sploh črviva ni bila...

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Uporabljate spletno banko?