21.01.2017
LJ
/ -11°

Miha: Še dolgo bomo čutili posledice uničenja

"Razsežnosti naravne nesreče, ki nas je doletela ravno v naši regiji, so nas vse presenetile. Še dolgo bomo čutili posledice uničenja – bližnje drevo, ki se je polomilo in nam delno uničilo streho in del zgornjih prostorov, je naredilo največjo škodo," se spominja Miha iz Logatca, ki je doživel ledeno ujmo.

Zavarovanje hiše
Nepremičnino je priporočljivo zavarovati, saj gre za najpomembnejšo naložbo v življenju. (Foto: Thinkstock)

Stanovanje oziroma hiša je verjetno največja in najpomembnejša investicija v življenju, zato ju je priporočljivo zavarovati in zaščiti. Tako ne boste izgubili veliko, če se kaj zgodi, saj imate zavarovano vrednost nepremičnine. Hitro boste prejeli denar za obnovo in prej vzpostavili prejšnje stanje. Težko se je namreč po delnem ali popolnem uničenju spopasti še s finančnimi težavami, ki lahko nastanejo, če niste zavarovani.

Vedno vas lahko prizadenejo naravne nesreče, kot so ujme, poplave, potresi, plazovi. Dogodki zadnjih let pričajo, da se vse našteto lahko zgodi v Sloveniji. Spomnite se silovite ledene ujme pozimi 2014, ki so ji sledile jesenske poplave. Julija in novembra 2013 je pustošilo hudo neurje z močnim vetrom, ki je odkrival strehe, podiral drevesa in poškodoval infrastrukturo.

Januarja in februarja 2012 so bili zaradi močnega vetra, mraza in visokega plimovanja morja zaprti nekatere šole, vrtci in javne ustanove, ponekod je bil prekinjen promet. Na začetku novembra istega leta so močne padavine zajele večji del Slovenije. Močan veter je podiral drevesa in razkrival strehe, sprožilo se je več zemeljskih plazov. Zaradi dviga vodostaja rek in potokov je voda poplavila več 100 objektov, odnašala ceste in uničevala infrastrukturo.

Žled
Miha iz Logatca se je šele po ledeni ujmi zavedel pomembnosti zavarovanja. (Foto: Thinkstock)

Zavedajte se, da lahko zaradi nepredvidljivih dogodkov v trenutku ostanete brez premoženja, zato raje poskrbite za zavarovanje. GRAWE DOM omogoča celovito zaščito stanovanjskega prostora pred na primer poplavami, tatvinami, plazovi, ujmami. Zavarujete lahko nepremičnino oziroma stanovanjski objekt, stanovanjsko opremo, premičnine, gospodinjske električne naprave.

Njihova zavarovalna polica je jamstvo, da morebitnih preprek na vaši poti ne bodo otežili še finančni problemi. Miha iz Logatca se na primer zaveda, da bi bilo po ledeni ujmi februarja 2014 precej drugače, če bi imel premoženje dobro zavarovano. "Razsežnosti naravne nesreče, ki nas je doletela ravno v naši regiji, so nas vse presenetile. Še dolgo bomo čutili posledice uničenja. Bližnje drevo, ki se je polomilo ter nam delno uničilo streho in del zgornjih prostorov, je naredilo največjo škodo. Zdaj bom moral dobro razmisliti, kako bom zavaroval svoje imetje v prihodnosti, saj je narava čedalje bolj nepredvidljiva. Je pa res, da smo jo odnesli bolje kot pri sosedih, kjer niso uredili še niti osnovnega zavarovanja."

Svetuje zavarovanje pri GRAWE, s katerim boste poskrbeli, da bo na vaši poti več lepega, manj lepo pa le bežen spomin, s katerim ste se odlično spopadli.

Poplava
Poskrbite za zavarovanje nepremičnine, preden bo prepozno. (Foto: Thinkstock)

Sponzorirana vsebina.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes