21.01.2017
LJ
/ -11°

Štiri in pol milijarde vreden ameriški rušilec se je že pokvaril

Najdražji in najsodobnejši rušilec vseh časov se je pokvaril med plovbo po Panamskem kanalu. Zaradi okvare na pogonu so ga odvlekli v bližnje pristanišče.

Pred nekaj tedni je svet razburila novica o edini ruski letalonosilki Admiral Kuznjecov, ki je bila na poti v Sirijo. Zaradi nezanimivega videza in velikih količin dima, ki je prihajal iz njenih motorjev, je postala predmet posmeha številnih medijev. Najbolj jih je zabavalo dejstvo, da jo je spremljal vlačilec za primer morebitne okvare.

Letalonosilka Admiral Kuznjecov
Ruska letalonosilka Admiral Kuznjecov (Foto: AP)

No, tovrstna "nezgoda" se je zdaj pripetila najmodernejšemu ameriškemu USS Zumwalt. 4,4 milijarde dolarjev (štiri milijarde evrov) vreden rušilec se je pokvaril med plovbo v Panamskem kanalu. Vlačilec ga je zato odvlekel v pristanišče Rodman v Panami, poroča The Guardian.

USS Zumwalt
USS Zumwalt so po okvari odvlekli v bližnje pristanišče. (Foto: AP)

Predstavnik ameriške vojske Ryan Perry sicer ni potrdil težav s plovilom. Po njegovih besedah želijo omogočiti testiranje in ocene rušilca pred nadaljevanjem poti v novo matično pristanišče v San Diegu.

O domnevni okvari je poročal bilten ameriškega pomorskega instituta USNI News. Po njihovih navedbah je okvara na motorju. Člani posadke naj bi videli, da v prostor blizu električnih motorjev vdira voda. Vseeno pa naj bi šlo zgolj za "kozmetične popravke".

Največji in najsodobnejši rušilec futurističnega videza so splavili decembra lani. Čeprav je dolg 183 metrov in težak 15.000 ton, ga radarji zaznajo kot manjše plovilo. Ponaša se z novim sistemom za raketne izstrelke z dometom daljšim od 100 kilometrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 4
kajenje je zdravo 24.11.2016 10:04:05
V Sloveniji smo mel v 90-tih probleme Amerjev in Rusov združene. "Bavčarjev" policijski čoln je bil zastarel, grd, 3xpredrag, vozu se pa ni sam, ampak le z vlačilcem.
 
desirous 24.11.2016 09:41:24
Tudi v članku o težavah Američanov se mimogrede posmehujete Rusom. Same kapitalu prodane duše. Dvomim, da bom doživel pisanje novinarjev v smislu: "Pred nekaj tedni je svet razburila novica o ponovni okvari pregrešno dragega, 4.4 milijarde vrednega ameriškega rušilca USS Zumwalt, ki je bil na poti v novo matično pristanišče v San Diegu. Zaradi ponovne okvare je postal predmet posmeha številnih medijev. Najbolj jih je zabavalo dejstvo, da je okvarjeno ameriško najsodobnejšo bojno ladnjo moral odvleči vlačilec.
 
PonovnoRojen 24.11.2016 08:40:02
Pozabili ste napisat da je to že 2. problem pa še zadeva sploh ni zaplula... 4 miljarde za predrto ladjo, ja kozmetične narava.
 
YuGaFoReVa 24.11.2016 08:38:49
Kot bi reku supreme lider Aladin, je grd in tega se ne bo noben bal...
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes