16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Slovenko so želeli odpustiti iz krivdnih razlogov, ona pa je dosegla ...

Slovenko so hoteli odpustiti iz krivdnih razlogov. Pri postopku pred delodajalcem ni bila uspešna, sledilo je pravdanje na sodišču. Kako bo plačala odvetniške stroške, ki so tedaj narasli na več sto evrov, pa je na srečo ni skrbelo.

Slovenka je prejela obdolžitev pred nameravano redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Postopek se je najprej vodil pri delodajalcu, vendar je bil zanjo neuspešen. Zato je vložila tožbo na delovno sodišče, kjer so se na koncu poravnali.

Zastopal jo je odvetnik, saj se sama ni znala boriti proti močnejšemu delodajalcu. Stroški je niso skrbeli, saj je imela zavarovanje za pravno zaščito. Zavarovalnica ARAG ji je plačala 1123,63 evra odvetniških in sodnih stroškov.

Sklenitev zavarovanja se ji je obrestovala. Sedem mesecev je plačevala manj kot 15 evrov mesečno, torej je skupno plačala 105 evrov, od ARAG-a pa je na koncu dobila 1123,63 evra. Če ne bi bila zavarovana, si ne bi mogla oziroma bi si težko privoščila odvetnika. Zato bi lahko celo izgubila službo.

Toliko so odvetniški stroški za povprečen primer

Poslovna ženska
Iskanje pravice je drago: ker si ne more privoščiti visokih stroškov pri iskanju pravice, se marsikdo odpove pravicam. Preprečite plačilo visokih odvetniških in sodnih stroškov že danes in kliknite TUKAJ! (Foto: Thinkstock)
Prepozno bo, ko boste potrebovali odvetnika. Plačali boste stroške, ki so precej višji od cene zavarovanja. Postopek sklenitve zavarovanja je hiter in enostaven! Sklenite na arag.si!

Pravna pomoč je draga. Nekateri odvetniki zaračunajo že prvi razgovor, med zastopanjem pišejo dopise, svetujejo, vlagajo tožbe, sestankujejo in hodijo na obravnave. Vse zaračunajo po tarifi, po dogovoru si lahko vzamejo tudi nagrado.

Odvetniških stroškov po tarifi vnaprej ni mogoče odmeriti, saj so odvisni zlasti od števila narokov za glavno obravnavo in števila vlog, ki si jih stranki izmenjata. Ob predpostavki povprečnega primera, ki vključuje izmenjavo največ treh vlog in največ tri naroke za glavno obravnavo, dodatno pa tudi pritožbeni postopek, pa bi nastali najmanj naslednji stroški:

• Zastopanje delavca v postopku pred delodajalcem - 200 točk
• Tožba - 300 točk
• Prva pripravljalna vloga - 225 točk
• Druga pripravljalna vloga - 225 točk
• Prvi narok za glavno obravnavo - 300 točk
• Drugi narok za glavno obravnavo - 150 točk
• Tretji narok za glavno obravnavo - 150 točk
• Pritožba - 375 točk
• Dva odstotka materialnih stroškov
• 22-odstotni DDV

Cena zavarovanja je nizka, če seveda dejansko potrebujete storitev. A dejstvo je, da skoraj vsi, četudi živijo po črki zakona, potrebujejo pravno pomoč.

Ob vrednosti točke 0,459 evra bi skupni strošek znašal 1099,52 evra brez vključenih sodnih taks. Gre res za približen izračun in za minimalne stroške povprečnega primera, iz katerega pa je razvidno, da lahko stroški odvetnika hitro narastejo na več sto evrov.

Zato se resnično izplača zavarovati za kritje odvetniških in sodnih stroškov, taks, sodne povprečnine, s sodno odločbo naloženih stroškov nasprotne strani, stroškov od sodišča imenovanih izvedencev, stroškov prič in tolmačev, dodatnih materialnih stroškov, kot je na primer fotokopiranje, pologa varščine do 100.000 evrov, potnih stroškov za sojenje v tujino, stroškov izvensodnih poravnav in mediacij. Pri ARAG-u boste pridobili tudi možnost nasveta odvetnika enkrat mesečno, zavarovani pa ne boste samo vi, temveč tudi vaša družina.

Še trije primeri, kje lahko pomaga zavarovanje pravne zaščite:
1. Delodajalec ni izplačal regresa zavarovancu. Vložena je bila tožba zoper delodajalca na Delovno sodišče, kjer je prišlo do poravnave. Zavarovalnica ARAG je plačala 505,76 evra odvetniških in sodnih stroškov.

2. Zavarovalec je prejel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Odvetnik je bil mnenja, da je nezakonita, zato je vložil tožbo pri Delovnem sodišču. Stranki sta dosegli sodno poravnavo. Zavarovalnica ARAG je plačala 780,27 evra odvetniških in sodnih stroškov.

3. Zavarovalka je prejela odločbo ZPIZ o določitvi invalidnosti in priznanju pravice do dela na sedanjem delovnem mestu. Ker se ne strinja z dolžino delovnega časa, se bo preko odvetniške pisarne pritožila zoper odločbo. Zavarovalnica ARAG bo plačala stroške odvetniške pisarne, izvedenca ter sodne stroške.

Gre za več kot le za zavarovanje: gre za moč, za zavedanje, da imaš možnost pravne zaščite, če in ko jo potrebuješ.

Zavarovanje preprosto sklenete na arag.si, nato je zelo enostavno - ob nastopu težave pokličete zavarovalnico, kjer vam svetujejo izbiro odvetnika glede na področje. Izberete ga sami in z njim sami komunicirate, stroške v višini odvetniške tarife pa poravna ARAG. " Krijejo prihodnje dogodke in ne nekaj, kar se je že zgodilo. Zato je priporočljivo skleniti zavarovanje, če vidite, da gre podjetju slabo in da je možno, da vas bodo odpustili. Da bi ga lahko izkoristili, morajo preteči trije meseci, in če vas odpustijo četrti mesec, boste pravice na sodišču že lahko uveljavljali s pomočjo ARAG-a.

V ARAG-u so pomagali že več kot 10.000 Slovencem, pri čemer so plačali že več kot milijon evrov odvetniških in sodnih stroškov. Zavarovanje ni drago, lahko ga primerjamo s ceno povprečne večerje v restavraciji. V bistvu gre za več kot le za zavarovanje. Gre za moč, za zavedanje, da imaš možnost pravne zaščite, če in ko jo potrebuješ. In nekoč jo boste po vsej verjetnosti potrebovali, čeprav živite po črki zakona. 

Sponzorirana objava.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes