18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Ta avtomobil so pa res nesrečno poimenovali

Indijska Tata je resnično nesrečno poimenovala svoj novi avtomobil – zica. Težava je, ker nevarni virus Zika zveni enako. Zato bodo morda kljub veliki oglaševalski kampanji spremenili ime.

Indijski avtomobilski proizvajalec Tata Motors razmišlja o preimenovanju svoje nove kombilimuzine, ki jo bo kmalu dal na trg, saj jo je precej nesrečno poimenoval zica.

V zadnjih tednih so za zico intenzivno načrtovali oglaševalsko kampanjo, v kateri je ob avtomobilu glavna zvezda nogometaš Barcelone Lionel Messi.

 

 

 

Ker zdaj po vsem svetu trenutno narašča strah pred virusom s tako rekoč enakim imenom, trenutno "ocenjujejo celotno situacijo". Dokončne odločitve še niso sprejeli.

Zaradi virusa Zika je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila nevarnost za javno zdravje po vsem svetu. Doslej se je virus razširil na 24 držav, po ocenah WHO bo v letu dni okuženih od tri do štiri milijone ljudi v ZDA in južni Ameriki.

Virus, ki ga prenašajo komarji vrste Aedes, povezujejo z mikrocefalijo, prirojeno napako pri novorojencih, rojenih z nenavadno majhno glavo in možgani.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes