21.02.2017
LJ
10° / 4°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
AlesBabic
Število vnosov: 17
08.12.2008 ob 18:10
 
Cene stanovanj so umetno ustvarjene. Lahko jih znižamo
Vsa dobra podjetja imajo izurjene pogajalce glede zniževanja cen.
Zakaj to ne bi počeli še običajni ljudje. Ali se sami naučimo pogajati ali pa najamemo pogajalca, ki se spozna na tisto stvar, ki jo kupujemo in da je seveda tudi dovolj samozavesten.

Vsak prodajalec nepremičnin ima veliko več rezerve, kot si mislimo. Pred nekje 9 leti sem prodajal parcelo in ker sem takrat nujno rabil denar za drug projekt, ki bi mi prinesel veliko več denarja sem bil pripravljen ceno spustiti tudi za 60%. Imel sem seveda srečo, ker sem naletel na človeka, ki mi je ceno zbil samo za 10%.

Pred 6 leti ko sem kupoval svojo drugo stanovanje sem najel človeka, ki se zelo spozna na nepremičnine in še pogajati si upa. Jaz sem takrat mislil zbiti ceno za nekje 5% in to zato, ker sem si jo želel. Pogajalec, ki pa ni bil vezan na stanovanje je ceno takrat zbil za 30 %. Tako mi je prihranil takrat cca. 18.000 €. Če bi dajal vsak mesec 50 eur na stran bi potreboval kar 30 let. Imejte jajca in se pogajajte. Tako bomo hkrati vplivali, da se bo cena nepremičnin začela zniževati.
Saj ni normalno, da mora nekdo vso življenje delati samo zato, da ima streho nad glavo.
V vseh teh betonskih nepremičninah pa je seveda veliko škodljivih materialov, ki ni ravno zdravju prijazno. V Nemčiji so naredili stanovanjski blok iz bio ekoloških materialov in so stanovanja prodajali za 22% ceneje, kot betonske. Mogoče zato, ker ti ljudje, ki jih zanima narava niso tako pohlepni, kot ostali.
Sam bom sedaj gradil hišo iz bioekoloških materialov. Hiša bo pasivna. Porabil bom za ogrevanje nekje samo 100 € letno. Hiša bo velika cca. 120 m2. To hišo bom zgradil vsaj nekje za 40% ceneje, kot jih ponujajo na tržišču. Da se tudi pri gradnji veliko prihraniti ampak moraš vedeti kako in kje se vse da prihraniti.

Lep pozdrav
Aleš Babič
Slavko Malek
Število vnosov: 124
09.12.2008 ob 13:59
 
Vse lepo in prav, kar se tiče kupno prodajnih cen nepremičnin pri pogajanjih za zniževanje cen pri nakupu. Res je odvisno zelo od pogajalcasmiley. Je pa še druga zadeva- '"CAKA'", kar se tiče od ponudbe in povpraševanja trenutnega stanja na trgu nepremičnin, tu so določeni zg. in sp. limiti, ki jih tudi dober pogajalec ne more nevem kako iztržiti v našo korist ob določenem časusmiley. Zanima me pa še dejstvo, koliko zahteva dober pogajalec provizijesmiley (svoj delež - '"kos torte'")smiley, pri dobrem izpogajanjusmiley

Zanima me predvsem šesmiley, pa verjetno tudi ostale bralce, seveda v kolikor želiš deliti dobro z ostalimismiley iz katerih bioekoloških materialov boš gradil hišo? 100 € letnosmiley za ogrevanje 120 m2 stanovanjske površine !? Nam lahko poveš kako boš to izvedel, mislim z kakšnim načinom ogrevanjasmiley Sama izolacija tudi ni dovolj, da porabiš samo 100 € letno (kaj pa ogrevanje vode::what:smiley

Citiram:
To hišo bom zgradil vsaj nekje za 40% ceneje, kot jih ponujajo na tržišču. Da se tudi pri gradnji veliko prihraniti ampak moraš vedeti kako in kje se vse da prihraniti.
DAJ PROSIM POVEJ NAM, KJE SE VSE DA TO PRIHRANITIsmiley
Za te koristne podatke bi ti bili vsi ZELO HVALEŽNIsmiley

S.smiley
AlesBabic
Število vnosov: 17
09.12.2008 ob 21:05
 
O tem bom malce več povedal na portalu www.prihranite.si, ki bo kmalu narejeno. Nekaj pa je seveda tudi v knjigi.
smiley
Slavko Malek
Število vnosov: 124
09.12.2008 ob 21:51
*Odgovor na: AlesBabic +
 
Se že veselimsmiley

S.smiley
faca5
Število vnosov: 2
24.11.2010 ob 17:13
 
Spletna stran ne obstaja?!

Na spletni strani npr. * lahko spremljate aktualne ponudbe nepremičnin.
Tanja Mikic
Število vnosov: 2
18.09.2012 ob 12:42
 
Pozdravljeni, imam rok od 10 dni da predlagam kam gremo letos na morje, saj smo vsi na približno starosti 23-26 let, in želimo seveda nekje kjer je glasba, dogajanje in partiji smiley slišali smo da je Hvar na Hrvaškem dobra destinacija za to, kaj vi menite? Ali je kdo od vas bil tam? Izkušnje?
In sicer, mislim da bomo spet v Hvar šli, z zadnjim srečanjem s prijatelji glede letovanja vsi so bili za, ampak pravijo da je potrebno se povpraševati…Vgl. mi je prav tako potrebna vaša pomoč glede apartmajev, ne bi rad hotel, to nam se ne izplača, nikakor…In te strani, ki obstajajo nam lahko premaknejo nekatere kontakte, ali strani katere mi osebno lahko pogledamo?
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?