Cene stanovanj so umetno ustvarjene. Lahko jih znižamo
Vsa dobra podjetja imajo izurjene pogajalce glede zniževanja cen.
Zakaj to ne bi počeli še običajni ljudje. Ali se sami naučimo pogajati ali pa najamemo pogajalca, ki se spozna na tisto stvar, ki jo kupujemo in da je seveda tudi dovolj samozavesten.
Vsak prodajalec nepremičnin ima veliko več rezerve, kot si mislimo. Pred nekje 9 leti sem prodajal parcelo in ker sem takrat nujno rabil denar za drug projekt, ki bi mi prinesel veliko več denarja sem bil pripravljen ceno spustiti tudi za 60%. Imel sem seveda srečo, ker sem naletel na človeka, ki mi je ceno zbil samo za 10%.
Pred 6 leti ko sem kupoval svojo drugo stanovanje sem najel človeka, ki se zelo spozna na nepremičnine in še pogajati si upa. Jaz sem takrat mislil zbiti ceno za nekje 5% in to zato, ker sem si jo želel. Pogajalec, ki pa ni bil vezan na stanovanje je ceno takrat zbil za 30 %. Tako mi je prihranil takrat cca. 18.000 €. Če bi dajal vsak mesec 50 eur na stran bi potreboval kar 30 let. Imejte jajca in se pogajajte. Tako bomo hkrati vplivali, da se bo cena nepremičnin začela zniževati.
Saj ni normalno, da mora nekdo vso življenje delati samo zato, da ima streho nad glavo.
V vseh teh betonskih nepremičninah pa je seveda veliko škodljivih materialov, ki ni ravno zdravju prijazno. V Nemčiji so naredili stanovanjski blok iz bio ekoloških materialov in so stanovanja prodajali za 22% ceneje, kot betonske. Mogoče zato, ker ti ljudje, ki jih zanima narava niso tako pohlepni, kot ostali.
Sam bom sedaj gradil hišo iz bioekoloških materialov. Hiša bo pasivna. Porabil bom za ogrevanje nekje samo 100 € letno. Hiša bo velika cca. 120 m2. To hišo bom zgradil vsaj nekje za 40% ceneje, kot jih ponujajo na tržišču. Da se tudi pri gradnji veliko prihraniti ampak moraš vedeti kako in kje se vse da prihraniti.
Lep pozdrav
Aleš Babič
08.12.2008 ob 18:10
Skrite rajske plaže, ki jih morate obiskati to poletje
Nov slovenski absurd!
Nikoli staro, vedno novo!
Primerjava poslanskih plač Slovenijo postavila daleč pred druge!
. Je pa še druga zadeva- '"CAKA'", kar se tiče od ponudbe in povpraševanja trenutnega stanja na trgu nepremičnin, tu so določeni zg. in sp. limiti, ki jih tudi dober pogajalec ne more nevem kako iztržiti v našo korist ob določenem času
. Zanima me pa še dejstvo, koliko zahteva dober pogajalec provizije
(svoj delež - '"kos torte'")
za ogrevanje 120 m2 stanovanjske površine !? Nam lahko poveš kako boš to izvedel, mislim z kakšnim načinom ogrevanja