16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
teddy33
Število vnosov: 12
27.08.2010 ob 19:54
 
Danes sem doživela neprijetno izkušnjo, in sicer je pač naneslo, da bi nujno potrebovala tabletke za prestavitev perila, zato sem včeraj poklicala med. sestro k svoji izbrani ginekologinji in jo vprašala, če je možno dobiti tabletke brez obiska pri zdravnici. Odgovorila mi je pritrdilno in dejala, da se tabletke morajo plačati 6 in nekaj evrov. Sem rekla da ok, dala svoje podatke in sestra mi je povedala, da me bo recept čakal naslednji dan (tj. danes) in da lahko pridem ponj.
Ko pa sem danes prišla po recept mi je med. sestra dala najprej račun (!) za 6,24 EUR in ko sem ga poravnala, mi je dala še recept in to bel. Ok, sem mislila, bom pa z računom šla v lekarno in bo verjetno veljal kot potrdilo, da mi v lekarni več ne bo treba plačati za tabletke. Ampak ko mi je tudi v lekarni farmacevtka izstavila račun, pa mi ni več nič šlo v glavo! Naj omenim še, da je na računu ginek. dispanzerja pisalo \\\'\\\"kratek obisk\\\'\\\" kot namen izstavitve računa! NE RAZUMEM zakaj sem danes morala PLAČATI za to, da mi je med. sestra napisala recept??!! Imam zavarovanje, imam urejeno vse potrebno. In še to - ali ne bi bilo primerno, da bi me sestra po telefonu opozorila, da se poleg tabletk plača tudi izpis recepta?! smiley
Jelena Juvan
Število vnosov: 1
30.08.2010 ob 12:19
 
Verjetno zato ker se te tabletke s tem namenom dobijo samo na beli recept. Medicinska sestra bi te morala na to opozoriti. Ne vem pa kaj je teh 6,24 eurov. Sklepam, da je ta kratek obisk kot neka nadstandardna usluga. Saj konec koncev nimiaš nekih zdravstvenih težav.
cekin1
Število vnosov: 47
30.08.2010 ob 13:39
 
Spoštovani!

Bi nam na mail cekin@pop-tv.si lahko sporočili za katero ginekološko ambulanto gre. Ali je ambulanta samoplačniška?

S spoštovanjem,

cekin.si
Kobrowsky Vladimiljanovič
Število vnosov: 9
01.09.2010 ob 10:36
 
Zanimivo.
Jaz enostavno primem obešalnik za perilo in ga s perilom vred prestavim. Ponavadi iz hiše ven na travo, ali s trave nazaj nót v hišo. Predlagam podóben način, pa bó zastónj.

Uporabljam pa tablétke za pomivanje posóde, té pa imajo podóbno céno in so rés super. Ampak plačam jih pa samó enkrat, dobim jih pa na recept kar pri svojem osébnem zdravniku!!!
cekin1
Število vnosov: 47
01.09.2010 ob 10:43
 
Prejeli smo odgovor iz zdravstvenega doma:

Spoštovani !

V zvezi z vašim vprašanjem in vprašanjem vaše bralke, vam sporočamo, da zdravilo za prestavitev perila ni pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, zato se mora izdati tako imenovani beli recept. Predpis recepta pa na primarnem nivoju sodi v okvir kratkega obiska- količnik K0001, ki znaša 1,5 ( in vsebuje tudi korekcijo po starosti) .

Cenik samoplačniških storitev je javno objavljen pacientom v prostorih dispanzerja.

V kolikor pa ste zainteresirani za dodatne informacije glede omenjenega vprašanja, je omenjena tematika objavljena na spletni strani ZZZS, kjer so vprašanja in odgovori.

Smatramo, da je bil postopek glede opravljene zdravstvene storitve v skladu z navodili ZZZS.
teddy33
Število vnosov: 12
02.09.2010 ob 20:50
 
Hvala za odgovor!

Lp smiley
Primorvoda
Število vnosov: 1
11.09.2010 ob 09:38
 
Delam kot natakar . Od sedaj naprej bom , ko me gost pokliče k mizi za prejem naročila hrane zaračunal 2,65 ker bi lahko tud gost sam napisal naročilo in mi ga prinesel na šank .
Moj brat pa dela na benciski črpalki , in bo za pomoč pri natakanju goriva zaračunal 9,60 eur ,
(redko kdo danes išče to uslugo zato je tako draga - redka) .
Svakinja dela v trgovini in bo vsaki popravek naročila če ni nujno ali zaradi zdravstevnih razlogov zaračunala posebej .........
Že zdavnaj je potreben kmečki upor, saj po tej filozofiji , vsak ima pravico in opravičilo za zaračunavanje vsake podrobne osnovne ali dodatne storitve svojega dela.
vicki
Število vnosov: 7
04.10.2010 ob 15:37
 
A si predstavljate, da bi vam osebni zdravnik (s koncesijo), ki bi vam ob pregledu predpisal zdravilo na beli recept, hkrati zaračunal tudi obisk? Ali, da bi osebni zdravniki obisk zaračunali vsem, ki mesečno prihajajo po recepte za zdravila? Pa saj to ni za verjet!
teddy33
Število vnosov: 12
07.10.2010 ob 19:29
 
Ja, ravno to se je zgodilo meni, z razliko, da do zdravnice nisem niti prišla. Najbolj smešno pa je to, da na računu ni niti zaporedne številke računa niti štampiljke oz. podpisa med. sestre, ki je račun izdala... Res neverjetno...
mimi69
Število vnosov: 1
07.10.2010 ob 21:30
*Odgovor na: teddy33 +
 
Pa saj to ne more biti res????????? Kaj nam bodo še vse zaračunali? Jaz bi tako napisan račun nesla na ZZZS, ne na inšpektorat-tržni.smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?