Posredujem Vam vabilo na ekskluzivno predavanje: General Commodity Outlook (Kako trgovati na surovinskih trgi), g. Ole Hansen, Vice President, Trading Advisory, Saxo Bank

V zadnjem času spremljamo dogajanje na delniških trgih, katere pretresajo novice iz Evropske dolžniške krize z epicentrom v Grčiji. Ob tem se večkrat pozabi na potencial surovinskih trgov. Surovinski trgi predstavljajo alternativo delniškim trgom ali pa obliko zavarovanja naložb vlagateljev. Občutljivost surovinskih trgov na dolžniško krizo je izjemno majhna.

Ker znanja na tem področju vlagateljem primanjkuje, smo povabili uglednega strokovnjaka z dolgoletnimi trgovalnimi izkušnjami s surovinami, gospoda Ola Hansena iz oddelka Trading Advisory Saxo banke. Oddelek nudi ekskluzivno podporo trgovanju najpomembnejših strank in hedge skladov.

Tekom predavanja bo g. Hansen nazorno prikazal dogajanja na surovinskih trgih. V uvodu bo vsebinsko predstavil razlike trgovanja s surovinami preko terminskih pogodb, CFD-jev in ETF- ov. Delniški trgi so namreč močno povezani in odvisni od cenovnih premikov na surovinskih trgih, kakšne so korelacije in kako so eni odvisni od drugih in obratno bo prav tako predstavljeno na predavanjih. Na osnovi strokovnih analiz in preteklih izkušenj bodo podani pogledi za prihodnje gibanje vrednosti nafte, zlata, srebra in ostalih surovin. Predavanje je namenjeno vsem tistim, ki želite to področje bolj podrobno spoznati in se morebiti preizkusiti tudi pri trgovanju s surovinami. Potekalo bo v angleščini.

Predavanje bo potekalo v torek, 22.11.2011 ob 17.30 na sedežu ILIRIKE d.d. Ljubljana, na Slovenski cesti 54a v Ljubljani. Predavanje je brezplačno, prijavite se preko e-maila: podpora-on-svet@ilirika.si. Ker je število mest omejeno, bomo upoštevali vrstni red prijav. Potrditev prijave boste prejeli preko e-maila.