21.02.2017
LJ
10° / 4°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
metullcica
Število vnosov: 3
03.05.2012 ob 14:00
 
Pozdravljen,

pri firmi sem od 4.1.2010, imam pogodbo za nedoločen čas, sedaj pa mi jo bodo prekinili, ker se kriza kaže tudi pri nas in ne poslujemo pozitivno.
Prvo je bil dogovor da končam z delom junija, sedaj pa že maja.
Čakam na odločbo, dobim jo v teh dneh. Kaj mi sploh pripada, če mi sploh kaj...

Hvala!
dar3
Število vnosov: 3
07.05.2013 ob 13:56
*Odgovor na: metullcica +
 
Če dobiš odpoved iz poslovnih razlogov, ti pripada odpravnina, regres in greš lepo na zavod. Sporazuma pa ne podpisuj nobenega.
Ena Pač
Število vnosov: 3
04.05.2012 ob 10:03
 
V nobenem primeru ne smeš podpisati sporazumne prekinitve. Glej, kaj ti bodo napisali, kaj boš podpisala ! v primeru, da podpišeš sporazumno prekinitev, ti ne pripada NIČ !!! Če bo v papirjih beseda SPORAZUMNO, ne podpiši !
V primeru, da ti jo dajo pa oni, pa si seveda upravičena do vsega, kar ti pripada na borzi itn... do sorazmernega deleža regresa.... ipd. Na borzi dela ti bodo točno povedali do česa vse si upravičena.
Niko_K
Število vnosov: 6
05.05.2012 ob 11:50
 
Povečini firme igrajo na karto, da se sporazumno podpiše prekinitev delovnega razmerja zaradi tega, ker na istem mestu v primeru prekinitve delovnega razmerja iz poslovnih razlogov, ne smejo zaposliti nikogar drugega.
Definitivno ne smeš podpisati ničesar, ker v primeru, da to narediš ti tudi ne pripada nadomestilo iz zavoda za zaposlovanje. Pripada ti pa ODPRAVNINA, delež regresa itd..
metullcica
Število vnosov: 3
07.05.2012 ob 10:46
 
Dobila sem redno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Pripada mi odpravnina za polno leto dela v firmi v višini 1/5 osnove za posamezno leto, ki predstavja povprečje plač prejetih v zadnjih treh mesecih dela. 10 dni dopusta. V odpovedi tudi piše, da so me ob reorganizaciji skušali premestiti oziroma me zaposliti po novi pogodbi...pa te možnosti ni.
Ne ostane mi nič drugega kot iskanje in upanje na novo zaposlitev. smiley
Hvala vam za odgovore smiley
boncek123
Število vnosov: 1
02.04.2013 ob 19:33
 
Imam eno vprašanje tudi jaz. Dobila sem zaposlitev za nedoločen čas, v firmi pa so me po treh mesecih odpustili iz poslovnih razlogov. Povedali so mi 14 dni prej, BREZ pisnih obvestil. Zadnji dan kosem prišla v firmo po papir o prekinitvi del.razmerja, so mi dali v podpis pač ta papir in tudi - na žalost sem prepozno ugotovila - tudi papir o nameravani odpovedi, ki bi mi ga morali dati pred mesecem dni, datum na tem papirju pa je popravljen za mesec dni nazaj. ZDAJ, na datum, ki je na obvestilu o nameravani prekinitvi del.razmerja, sem bila jaz na letnem dopustu in zato tudi imam dokaz in priče.
Odpravnina mi pač ne pripada, to vem,me pa zanima, ali imam kaj možnosti pri odškodnini, glede na to, da je ta delodajalec s tem da mi je po 3 mesecih prekinil pogodbo, '"umazal'" tudi ime (ker zdaj drugi mislijo, da sem nesposobna). Slišala sem tudi, da te po prekinitvi delodajalec mora imeti še en mesec na plačilni listi, pa nikjer ne najdem člena zakona, kjer bi to pisalo. In zdaj ne vem, kaj točno to pomeni, ali je to čas od vročitve obvestila o nameravani prekinitvi ali čas od dejanske prekinitve.
Če mi lahko kako pomagate z odgovori, bom zelo hvaležna!
Lp
Saša
Nataša Štanc
Število vnosov: 1
03.05.2013 ob 09:45
 
Pozdravljeni,
Tudi meni so dali odpoved pogodbe za nedoločen čas po porodniški. Mene pa zanima sledeče.
Pred iztekom porodniške (6.4.13) sem se dne 23.3.13 šla pogovarjat kako in kaj je z delom naprej. Takrat sem v šoku izvedela da mi bodo prekini pogodbo za nedoločen čas. V podjetju sem zaposlena 5 let. Še z istim dnem mi je koordinator dela dala '"redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov'" za podpisat. V njem je navedena odpravnina in izraba dopusta lanski in letošnji 23 dni, kar pomeni, da mi bodo prekinili pogodbo z 10.5.13. Ali lahko to naredijo? Kakšne so moje pravice po porodniški? kdaj mi dejasko lahko dajo odpoved pogodbe? 30 dni po koncu porodniške ali 30 dni po izrabi dopusta po porodniški? Nujno potrebujem nasvet, saj mi je na borzi dela rekla, da lahko po ugotovitvah pride do kršitve pri odpovedi in se bo zakompliciralo, da bi me potem moral delodajalec spet zaposliti za tisti čas, ko je bil v kršitvi?
Prosim za odgovore. Hvala.
LP
Nataša
DACA2
Število vnosov: 1
22.01.2014 ob 18:39
*Odgovor na: Nataša Štanc +
 
Kaj se je zgodilo s tabo Nataša.....ker se namreč meni dogaja isto in to celo isti datum mi poteče porodniška samo letos????
sweet-boy
Število vnosov: 2
27.01.2014 ob 21:12
 
smiley
TomažTina Gracar
Število vnosov: 1
22.01.2015 ob 20:34
 
Pozdravljeni. Zanima me : v firmi imam pogodbo za določen čas ki pa se mi izteče konec meseca. Zanima me glede na obupne razmere v firmi ce pogodbe ne podpišem ali mi pripada nadomestilo iz zavoda? Hvala za odg:-D
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?