18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
boumzie
Število vnosov: 1
17.08.2012 ob 21:18
 
Pozdravljeni,
imam hipotekarni stanovanjski kredit, doba odplačevanja 15 let, obrestna mera 1,510 + pribitek 2,250, 6m eurobor.Kredit odplačujem že tri leta in 3 mesece, tako da mi je ostalo še slabih 12 let za poplačilo vsega kredita.Mesečna anuiteta, se mi je v tem času znižala iz cca 150, na 140 eurov in je zadeva trenutno precej ok Uspelo mi je '"nakrampati'" dovolj denarja, da bi lahko odplačal ostanek kredita in vas sprašujem za vaše mnenje.Kaj bi storili vi? Bi odplačali kredit, ali bi denar šparali za hude čase, ali pa ga investirali v kaj drugega?Ali ga naj raje vežem in naložim v banko?Saj vem da so obresti mizerne in da inflacija skoraj vse popapa, pa vendar.Torej odplačat kredit ali ne?Kakšen drug ne preveč rizkanten predlog?
Za vaše odgovore in morebitne predloge, vam že vnaprej hvala.
le_kdo
Število vnosov: 26
18.08.2012 ob 09:56
 
Pozdravljeni,

kar se tiče poplačila kredita, je potrebno prebrati celotno pogodbo, če sploh imate opcijo predčasnega poplačila in kakšni bi bili stroški le-tega. Kajti če v pogodbi ni klavzule o možnosti predčasnega poplačila, tega ne morete storiti. Kar se tiče stroškov poplačila, so pa od banke do banke različni. Dobro bi bilo, če prinesete pogodbo na vpogled k strokovnjaku in vam ta lahko svetuje, ker brez vpogleda v pogodbo tudi strokovnjak ne more ničesar konkretno svetovati, saj je tako, kot bi plaval v megli.
Najbolje da me kontaktirate na e-mail naslov financnosvetovanje.safeinvest@gmail.com, da se dogovoriva za termin, na katerega boste prinesli celotno pogodbo in bomo videli, kaj se vam najbolj izplača.
Lp
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?