18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
myworld
Število vnosov: 47
02.03.2009 ob 15:53
 
Trenutna situacija na blagovnih trgih z nafto je precej nestanovitna, tako kot so nestanovitni tudi borzni trgi. Povezanost z ameriško valuto je v tem primeru očitna.

Po rekordnih cenah nafte poleti 2008, ko je cena nafte tipa Light Sweet Crude Oil dosegla 146,94 ameriških dolarjev za sodček, je prišlo do neverjetnega preobrata, zato se govori o poku blagovnega mehurčka. »Trenutna cena nafte se giba med 35 in 37 ameriških dolarjev za sodček s tendenco, da bi to raven obdržala vsaj nekaj mesecev,« pravi Šárka Jarc Rydziová, predstavnica za odnose z javnostjo za Inves, d.o.o. »Pomemben dejavnik, ki vpliva na njeno ceno so seveda tudi nepredvidljivi dogodki tako na strani ponudbe kot povpraševanja.«

»Z začetkom ali koncem recesije bo znova prišlo do preobrata v povpraševanju po nafti in v cenah le te,« je dejala Jarc Rydziová. »Po nekaterih analizah bi delno do tega lahko prišlo že v drugi polovici leta 2009 oz. konec leta.«

Če pogledamo trende razvoja zlata vidimo, da je poleti 2007, s prvim poročanjem o možnosti krize zlato začelo svoj mogočen »bull trend«, ki se je po manjših popravkih vedno vrnil nazaj v stanje normalnega gospodarstva. V tem obdobju se je z zlatom trgovalo v razponu od 650 do 700 ameriških dolarjev za unčo, po začetku »bull trenda« pa je cena zlata prišla do meje 1000 ameriških dolarjev za unčo.

»Kar zadeva prihodnost, je mogoče predvidevati, da bodo cene zlata začele padati in kot rezultat bo prišlo do ponovnega zaupanja vlagateljev v kapitalske trge in s tem povezanega prenosa kapitala v te trge,« je še dodala Šárka Jarc Rydziová, predstavnica za odnose z javnostjo za Inves, d.o.o.

tedip
Število vnosov: 33
04.05.2009 ob 23:25
 
Z nafto se zna fajn obogateti če le znaš opcije uporablati pri Forexu.....
LP
Tadej! smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?