19.01.2017
LJ
/ -2°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
KBRANE
Število vnosov: 17
22.11.2008 ob 07:10
 
Vzeli bi kredit ,pa ga ne moremo,ker je plača tista,ki to zavira.
Radi bi na dopust,da odpočijemo telo,ki je garalo celo leto pod pritiski,pa ne moremo ker je plača tista,ki zavira.
Radi bi otrokom kupili kaj lepega,ga peljali na kak lep izlet,tako kot bi to rad naredil vsak starš,pa ne moremo,ker je plača tista ,ki to zavira.
Mlade družine bi rade do stanovanja,tako kot pari,da bi lahko rodnost bila v naši državi večja,pa tudi to ne gre,ker je plača tista ki to zavira.Zato pa večina stanovanj dobi družina,ki že ima več otrok.
Radi bi našim dedkom in babicam ugodili lepi način življenja na stara leta,ker so oni zaslužni za to kjer smo sedaj,pa tudi to ne gre.

IMELI SMO PRILOŽNOST PA JE NISMO IZKORISTILI,ZATO BOMO ŠE NAPREJ SAMO DELALI IN DELALI,NA KONCU TAKO VSI KONČAMO SAJ VEMO KJE.AMPAK DA SI TO KRATKO ŽIVLJENJE NE MOREMO VSAJ MALO POLEPŠATI PA JE KRIVA NAŠA DRŽAVA.

NASVIDENJE.
Slavko Malek
Število vnosov: 124
22.11.2008 ob 19:53
*Odgovor na: KBRANE +
 
To kar si napisal/a je vse res!smiley Toda dokler bomo '"slovenčki'" samo smiley smileysmileycmerili in javkali nam bo samo slabše in slabše. Bog ne daj, da bi pozival k kakšnemu puču ali '"kmečkemu uporu'", so še drugi načini in to zelo efektivni, ki bi prisilili naše veljake, da nam bolj pozorno prisluhnejo. Samo en način je npr. državna neposlušnost, ki se je da izpeljati na 1001 načinsmiley

Lp.
Slavkosmiley
Rok Leban
Število vnosov: 4
22.11.2008 ob 11:47
 
Ja to pa ti je kapitalizem zanj so bili tisti ki imajo sedaj denar in oblast. Vsi so šimfali socializem ki smo ga meli v jugoslaviji ampak to je bil najboljši možni sistem, ki ga lahko ima človeštvo o predpostavki da ga vodijo kompetentni ljudje, kar pa kot vidiš niso. Pa ne mi razlagad da so današnji vodilni politiki eni desni pa levi v resnici so vsi iz komunističnih šol prišli! Če pa hočeš realno zaslužit v bodočih 3 letih ti predlagam da spremljaš trg vrednostnih papirjev. Že ob malo logike pa kančku sreče lahko svoje premoženje v naslednjih 3 letih povečaš za 10x.

Pa tovariški pozdrav.
Slavko Malek
Število vnosov: 124
22.11.2008 ob 19:08
*Odgovor na: Rok Leban +
 
Povečat ja, če ga sploh kaj ima ???

Saj bi vse bilo lepo v naši na novo ustanovljeni državi, če bi zraven nastajanja države nastala še davčna policija, proti korupcijska komisija in vse pravne inštitucije, ki bi morale pravilno delovati že ob nastajanju države. Ne pa, da so vsi ti '" Vampirji'" samo čakali, da posesajo vso družbeno lastnino, ki se je ustvarjala skozi desetletja po 2. svetovni v. smiley
Saj prihaja tudi v drugih državah EU in širše do korupcij in anomalij kar se tiče lastninskega premoženja, ampak se vam ne zdi, da posebaj v SZ državah EU, po večini dobijo te goljufe in jih kaznujejo. Tukaj pri nas pa je to postalo že pravilo, da v kolikor goljufaš, še celo napreduješ oz. si pridobiš ugled kot TAJKUN!!!smiley
ALI SE VAM NE ZDI, DA JE Z TO DRŽAVO NEKAJ HUDO NAROBEsmiley
Sem prepričan, da v kolikor ima kapitalizem zdrave korenine ni nič narobe s takim sistemom. Narobe je le to, da si nekateri razlagajo kapitalizem po svije, to mislim predvsem na učence bivših komunistov. In dokler bo tako bo še samo slabše.smiley
Imeli smo priliko na volitvah pa smo jo prepustili trojčku, a ja četvorčku. Kučana bi skoraj pozabil.

Lp.
Slavkosmiley
puramoca
Število vnosov: 3
23.11.2008 ob 19:01
 
smiley
Za Slavkasmiley
Slavko Malek
Število vnosov: 124
24.11.2008 ob 09:21
*Odgovor na: puramoca +
 
MALO SI PREBERI SPODAJ puramuca, v kakšnem sistemu smo živeli!
Če to ni bil KOMUNIZEM, potem ne vemsmileysmileysmiley

GOLI OTOK
Po 2. svetovni vojni so ga leta 1946 jugoslovanske oblasti spremenile v strogi zapor za politične zapornike, po letu 1948 predvsem za informbirojevce. Po sporu Stalinom je Tito ukazal politične nasprotnike zapreti v posebno taborišče, slovenski politik Edvard Kardelj pa je predlagal Goli otok. Po Titovem ukazu so v obdobju od 1948 do 1963 aretirali 55.633 ljudi in po podatkih UDBE za osrednjo Jugoslavijo 11.650 poslali na Goli otok. Od tega 7235 Srbov, 3341 Črnogorcev, 2586 Hrvatov, 882 Makedoncev in 555 Slovencev. Vojaška sodišča so jih na večletno kazen obsodila 5024, še 11.650 so jih administrativno kaznovali do enega leta zapora, saj so jih tja pošiljali komiteji komunističnih partij. Od vseh aretiranih je bilo 21.818 udeležencev NOB, 9234 profesorjev, učiteljev, zdravnikov, intelektualcev, 5081 delavcev in kmetov, 4008 študentov in dijakov. Jetniki so bili podvrženi mučenju in prisilnemu delu v kamnolomu, ne glede na vremenske razmere. Poleti pri visokih temperaturah, pozimi pa v hladni burji. Zapornike so čuvarji redno tepli in drugače trpinčili. Preiskovalce in iskalce političnih nasprotnikov je Komunistična partija Jugoslavije (KPJ) nagradila. Leta 1953 jih je bilo 36 razglašenih za narodne heroje, nekateri so postali veleposlaniki v Sovjetski zvezi, ZDA, Kitajski, Združenih narodih, Kanadi in Indiji.

V času SR Hrvaške so v zapor pošiljali v glavnem politične zapornike, kasneje pa so zapirali tudi ljudi, ki so zakrivili kazniva dejanja (tatvine, umore, ...), včasih pa so zaprli tudi mladoletne prestopnike.

Zapor je prenehal z delom leta 1988, leto kasneje pa so ga zapustili in zaprli. Danes Goli otok obiskujejo turisti in pastirji z Raba, ki včasih pripeljejo ovce na pašo.

PS.
Dosti jih je bilo zaprtih po krivici, ker pač nismo živeli v komunizmu po tvoje smileysmiley

S.smiley

puramoca
Število vnosov: 3
23.11.2008 ob 19:25
 
Slavko mislim da si za komunizem slišal , ne veš pa kaj je to oz. ugibaš.V komunizmu nisi
živel tako kot tudi jaz ne , ker je komunizem za socializmom v katerem smo do včeraj živeli
vsi v JUGI.


smiley
Slavko Malek
Število vnosov: 124
24.11.2008 ob 09:01
*Odgovor na: puramoca +
 
Živel sem v socializmu, kakor ti. Posledice tega '"socializma'", to sedaj vidimo, da sploh ni bil socializem v smislu izvajanja takšnega sistema. Pa pustiva raje to, ker bi lahko razpravljala v nedogled. Kar sem hotel povedati je, da sedaj nosimo posledice vseh teh nakdanjih ljudi, ki so bili takrat vplivni. Sami pa dobro veste oz. veš, če nisi bil član kumunistov, nisi mogel napredovat. To sem sam občutil, kako kratko so potegnili moji starši ..., pa spet pustiva raje to, ker verjetno mi tako in tako ne boš dal/a za prav. Ti imaš svoje prepričanje jaz pa svoje. Edina razlika je v tem, da kateri se vsaj malo spozna kako je prej '"lafalo'" mi bo dal za prav. Še nekaj, komunizem lahko ima več imen, pod katerimi se skriva. Povej mi nekaj, če praviš, da nisem oz. nismo živeli v komunizmu. Zakaj pa je obstajal GOLI OTOK, a zato, da so tja hodili ljudje na dopust, se spočiti od celoletnega napornega dela. Vidim, da pri tvoji izjavi nič ne vidimsmileysmileysmiley

Lp.
Slavkosmiley
miso05
Število vnosov: 5
25.11.2008 ob 10:20
 
Jest se v to ideološko debato ne bi spuščal, bi pa želel izpostaviti še eno bistroumje, ki so si ga ZDAJ naši (evropski) veleumi zamislili.
Folk naj gara za fižolčke, dokler ne crkne. Tako bomo rešili vse probleme.
Ja, prebivalstvo se stara, finančna kriza je, najboljš da kar predpišemo, da ljudje lahko delajo 60 ur na teden. ČE pa tega nočejo, naj pa podpišejo izjavo, kjer se tako izrekajo????
In kako bo uvedba te spremembe rešila gospodarsko krizo? Preprosto: ljudje bodo preveč zgarani, da bi živeli, recimo 80 let in bili '"v breme družbi'". Dolgo bodo živeli samo tisti, ki jim ni treba delat (ker denar čudežno kar imajo), ti pa tako ali tako niso rak rana družbe, ampak njeni stebri.
Pa bo vse spet lepo in prav!

Mišo
Slavko Malek
Število vnosov: 124
25.11.2008 ob 11:51
*Odgovor na: miso05 +
 
To je bistvo, kar si napisal - današnje vladajoče strukturesmiley Seveda celotnega svetovnega umasmiley Na žalost se ne morem znebiti občutka, da drvimo vsi lepo proti spremembam, ki bodo zelo KRVAVEsmiley Ker tako dalje, kot sedaj fura ne bo dolgo furalosmiley Več kot so si napolnili te debele riti si jih ne morejo! Razen, da se klonirajosmiley

S.smiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?