18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
nana83
Število vnosov: 4
24.11.2009 ob 20:21
 
Pozdravljeni!

Sem študentka in pišem diplomo na temo trpinčenje na delovnem mestu-vplivi in posledice. V ta namen s pomočjo vprašalnika zbiram zgodbe, tistih ki smo imeli to nesrečo, da smo mobing izkusili na lastni koži.
Žal moja zgodba ni dovolj in bi zato prosila vse, ki ste pripravljeni o tem spregovoriti, da mi to sporočite, da vam preko maila pošljem vprašalnik, ki pa je anonimen in ne razkriva podjetja, v katerem ste (bili) zaposleni.

Vsem najlepša hvala za pomoč.
Svetlana Bosančić
Število vnosov: 1
28.11.2009 ob 20:45
 
Ja jaz ti lahko povem svojo zgodbo pa tudi vprašalnik ti izpolnim.

Z veseljem,smiley

saj sem na istem!smiley
nana83
Število vnosov: 4
30.11.2009 ob 18:36
 
Elektra3, ful hvala. smiley

Tu ti puščam svoj e-mail naslov, na katerem mi lahko pustiš tvoj e-mail, pa ti potem pošljem vprašalnik.

15478893@users.siol.net

Še enkrat hvala, pa se \'\'\'\'slišimo\'\'\'\'!
IvanaOrleanska
Število vnosov: 9
02.12.2009 ob 23:36
 
Živjo,

Trpinčenje ali mobing sta dva izraza, ki se med sabo izključujeta.
Mobing povzema izključno neko vrsto prisile, neugodja na delovnem mestu, kar pa sigurno ne more sovpadati s trpinčenjem, ki je povezano s fizičnim nasiljem.
Zato bi bila na tvojem mestu zelo pozorna kakšen izbor besed uporabljaš, sploh glede na to, da gre za pisanje diplomske naloge.
Mobing obstaja na delovnem mestu, sigurno ne povsod. Morda bi bilo fajn razmislt in v svojo diplomsko dat tudi mobing s strani sodelavcev, ali pa delavci do šefa, ne samo šef do delavcev. To ljudje radi prezrejo in se pritožujejo nad delodajalci, marsikdo pa to vrsto mobinga izkorišča sebi v prid. Sama imam kot menedžerka kar nekaj izkušenj glede tega, in tudi kakšen kolega, ki vodi uspešno podjetje ravno tako.
Tako da obstaja korelacija mobinga med delodajalcem in zaposlenim ter obratno seveda, kot med sodelavci.
Veliko sreče pri pisanju diplomske!
nana83
Število vnosov: 4
03.12.2009 ob 19:55
 
Trpinčenje na delovnem mestu je neke vrste slovenski izraz za mobing. Zajema pa tako fizično kot psihično nasilje, ne glede, kdo ga izvaja; lahko je to nadrejeni, lahko so to sodelavci... pač kdorkoli iz organizacije, ki izvaja takšno ali drugačno nasilje nad nekom
Vsekakor si želim v diplomo vključiti čim več ravni, na katerih se dogaja, vendar je težava v tem, da ljudje o svojih izkušnjah zelo težko spregovorijo iz takšnih ali drugačnih razlogov. Prav zato sem se odločila, da na forumu objavim svojo prošnjo, da spoznam čim več zgodb.
Sicer pa sem bila na žalost tudi sama žrtev mobinga oz trpinčenja... šlo je pa za zelo hude psihične pritiske, pa tudi za nasilje... tako da zadeva mi na žalost ni tuja in kar je še najhuje, veliko nas je takšnih.
Slavko Malek
Število vnosov: 124
04.12.2009 ob 13:11
*Odgovor na: nana83 +
 
Popolnoma se strinjam s teboj nana 83, da trpinčenje obstaja na psihični ravni in ne samo tako, kot opredeljuje oseba \'\" Ivana Orleanska\'\", ki si je nadala prav ironično ime ... smiley Tudi sam sem doživljal in še doživljam psihični teror - MOBING na delavnem mestu in to najbolj fine narave iz strani nadrejenih. Res je, da so ponekod izjeme, da se dogaja ravno nasprotno, samo tega je tako malo, da se, da takšne primere na eno roko prešteti smiley . Orleanska ..., popolnoma logično je, da tako pišeš, ker si pač na nasprotnem bregu in na tem tvojem oz. vašem bregu so prisotna \'\"orodja\'\", s katerim izvajate psihično trpinčenje! Logično, ker imate v pretežnem to moč in zvode, da si lahko privoščite MOBING, nad podrejenimi! Sicer pa dobivamo mi, ki smo in še vedno doživljamo ta MOBING občutek, da se vi tako močno trudite, da bi ta probrem tako radi pometli pod preprogo, da ni res smiley . Ali se morda motim Orleanska smiley Orleanska je bila na strani trpinčenih, bolje bi bilo, da si nadaneš ime RABELJ smileysmiley

smiley
krava_teka_teka
Število vnosov: 4
06.12.2009 ob 07:34
 
Mene sodelavke trpinčijo na delovnem mestu, ko hodijo naokrog z odprtimi dekolteji, oprijetimi majčkami, ... Si ne morete predstavljati, kako trpim. Kot bi psu skozi šipo kazal slasten zrezek.
bedanec22
Število vnosov: 1
13.12.2009 ob 18:58
 
Zdravo nana83!

Tudi sam sem okusil mobing in psihično trpinčenje, zaradi tega poiskal psihiatrično pomoč, zato bom rad izpolnil tvoj vprašalnik....


l.p. bedanec22
nana83
Število vnosov: 4
14.12.2009 ob 19:39
 
bedanec22, najprej se ti moram zahvalit za tvje sodelovanje.
Tu ti puščam svoj e-mail naslov; oglasi se mi, pa ti na mail pošljem vprašalnik.

moj mail pa je: 15478893@users.siol.net
Braun Gerhard
Število vnosov: 33
09.10.2016 ob 13:19
 
Pozdravljeni,

Ali ste utrujeni od išče posojila in Hipoteke,si bil obrnjen navzdol nenehno vaš bank in drugih finančnih institucij,ki jih ponujamo koli obliki posojila za posameznike in pravne osebe, na nizko obrestno mero v višini 3% .Če ste zainteresirani pri posojilo,vas prosimo, da nas kontaktirajte še danes,obljubimo, da vam ponudimo najboljše storitve kdaj.Daj nam poskusite, ker sojenje bodo prepričali. Kakšne so vaše Finančne potrebe?

Potrebujete poslovni posojilo?
Potrebujete osebno posojilo?
Ali želite kupiti avto?
Ali želite refinanciranje?
Ali potrebujete posojilo, posojilo?

Ne potrebujete veliko kapitala, da začnete svoje podjetje predlog za širitev? Ste izgubili upanje in mislite, da ni izhoda, in vaše finančne obremenitve, ki se še vedno ni odpravljena?

Prosimo, ne oklevajte, da nas kontaktirate, za morebitno poslovno sodelovanje nas kontaktirajte preko e-pošte: (jmcredit120@gmail.com)
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Iskanje

 
calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?