23.07.2014
LJ
28° / 16°

Članki

Letalski potnik prišel do šokantnega odkritja!

23.07.2014, 08:13

Načrtujete potovanje v Združene države Amerike? Potem bodite pripravljeni na to, da bo ameriška mejna policija o vas izvedela tako rekoč vse. Eden izmed potnikov je namreč razkril, da ameriški cariniki na tamkajšnjih letališčih shranjujejo tako rekoč vse podatke o potnikih. Shranjevali na bi celo IP naslove in številke kreditnih kartic.

To je dokaz, da smo tik pred novo katastrofo!

22.07.2014, 08:10

Ogromno je ljudi, ki nestrpno čakajo na razvoj scenarija finančne krize. Medtem ko so jim okoliščine poznane, jih predvsem zanima 'kdaj se bo že enkrat vse skupaj odvilo'. Samo če pogledamo eno izmed spodnjih navedb, kjer že svetovna banka opozarja na novi val krize, je povsem razumljivo, da nestrpnost narašča, so prepričani finančni analitiki.

Kako enostavno zaslužiti 40 milijonov evrov?

21.07.2014, 15:46

Odgovor na vprašanje, kako enostavno zaslužiti 40 milijonov evrov zagotovo pozna ameriška pevka Cher, ki je toliko v žep pospravila po vsega polovici svoje turneje 'Dressed to Kill'. Če bo tako služila tudi v drugi polovici nastopanj, se lahko zavihti na prvo mesto lestvice najbolj donosnih turnej letošnjega leta.

In najboljša letalska družba leta 2014 je ...

21.07.2014, 08:14

... Singapore Airlines! Tako vsaj pravijo ustvarjalci švicarskega poslovnega časopisa 'Bilanz', ki so kar nekaj mesecev zbirali podatke potnikov in neodvisnih strokovnjakov za letalski promet ter na podlagi njihovih ocen izdelali seznam 25 najboljših letalskih družb. Azijski prevoznik se med najboljše na svetu sicer uvršča že zadnjih nekaj let, zanimivo pa je, da se je letos na seznam najboljših uspelo uvrstiti tudi zloglasni družbi Malaysia Airlines – zasedla je 15. mesto.

Zaletel se je 334-krat v dveh letih!

02.07.2014, 15:32

Kitajec, ki je bil udeležen v kar 334 prometnih nesrečah zgolj zato, da bi od zavarovalnice izvlekel nekaj denarja, je zagotovo svetovni rekorder. A oblast mu je stopila na prste.

Uspelo ji je nepredstavljivo!

02.07.2014, 11:52

Ko je kot deklica rada pela, si zagotovo ni predstavljala, da jo bosta nekoč talent in trud pripeljala na prvo mesto pomembne Forbesove lestvice: lestvice 100 najuspešnejših zvezdnikov na svetu.

Hrvati jasni: »To je kazen za Slovence!«

18.07.2014, 11:07

Razsodba Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu v prid deviznim varčevalcem Ljubljanske banke iz BiH je, žal, tudi kazen za vse slovenske državljane, ki bodo v prihodnjih letih vračali dolgove, ki so nastali zaradi timskega dela države in bank, danes ocenjujejo hrvaški mediji.

Na dražbi prodali prvo knjigo, natisnjeno v angleščini

18.07.2014, 11:20

Na dražbi avkcijske hiše Sotehby's so za več kot milijon britanskih funtov (1,26 milijona evrov) prodali prvo knjigo, natisnjeno v angleščini. Izvod dela Recuyell of the Histories of Troye, ki ga je na dražbo dal vojvoda Northumberlandski, je eden od 18 še obstoječih izvodov dela, ki ga je iz francoščine prevedel in natisnil William Caxton.

Ko je odprl vrečo z denarjem, je z grozo ugotovil ...

18.07.2014, 09:54

Kitajski delavec ni zaupal bankam, zato je prihranke večletnega dela shranil kar na skrivno mesto v domači lopi. Ti so bili tam morda res varni pred tatovi, nikakor pa ne pred termiti, ki so brez obotavljanja sesekljali 80 tisoč kitajskih juanov (skoraj 10 tisoč evrov).

Objavili strašljiv koledar!

02.07.2014, 15:29

Med pravice delavcev v razvitih državah danes šteje tudi varnost pri delu. A še v prejšnjem stoletju je opravljanje določenih poklicev pomenilo veliko nevarnost za zdravje in celo življenje. O tem priča nedavno najdeni koledar.

Video

Forum

Iskanje

glasnik - 8

Dokaz, da se da uspeti tudi brez pohlepa in s trdim delom

Janez Zgonec je eden tistih podjetnikov, pri katerem takoj začutiš, da mu dejanja pomenijo več kot besede. O tem so pričali zelo skopi odgovori, ki nam jih je namenil na začetku našega pogovora. A na koncu se je izkazalo, da blagovno znamko DorJan upravlja človek z izdelno poslovno vizijo in trdnimi načeli.

calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Ste že imeli težave s plačilno kartico?