06.03.2015
LJ
10° / -1°

Rezultati iskanja


Zadetki na straneh

Članki Video Forum
Razvrsti po: Ustreznosti | Datumu

Članki

Je to napoved konca?!

20.12.2014, 10:11

Švicarska centralna banka je napovedala, da bo obrestno mero na depozite bank spustila v negativno območje. Obrestna mera bo od 22. januarja pri minus 0,25 odstotka, kar je prva negativna obrestna mera v Švici od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Azijske borze navzgor

18.12.2014, 11:51

Vlagatelji na azijskih borzah so se po nedavnih razprodajah danes odločili za nove nakupe, k čemur sta jih spodbudila pozitivno sredino vzdušje na ameriškem Wall Streetu in odločitev Feda, da do sredine prihodnjega leta najverjetneje ne bo spreminjal obrestnih mer, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Se končno vračajo zlati časi?

11.07.2013, 11:28

Vlagatelji so se v zadnjih mesecih zlata raje izogibali. Kazalo je namreč, da bodo vrednosti padle. Tudi večja vlagateljska podjetja so napovedovala padec vrednosti. A včeraj je očitno prišlo do velikega preobrata. Zlato zopet raste.

Državi zopet krepko spodletelo!

10.04.2013, 10:41

Država je danes na dražbi prodala skupno za 56,06 milijona evrov zakladnih menic. To je občutno manj, kot je predvidevala; s prodajo šestmesečnih in dvanajstmesečnih menic je namreč želela zbrati 100 milijonov evrov.

Slovenija se je čez noč znašla na robu propada!

02.04.2013, 12:54

Obrestna mera, po kateri si lahko Slovenija na tujih trgih izposoja denar, se je danes vrtoglavo zvišala in tako čez noč močno poslabšala naš položaj. Smo tik pod mejo sedmih odstotkov, ki jo strokovnjaki označujejo kot točko brez povratka.

V slovenskih bankah do denarja le preko vez in poznanstev

05.03.2013, 15:39

Poročilo, ki ga je v državni zbor poslala Proti korupcijska komisija razkriva, na kakšen način so do ugodnih kreditov prihajali ljudje z ustreznimi poznanstvi in povezavami.

Krize konec že danes?

06.09.2012, 10:41

Evropska centralna banka (ECB) naj bi danes znova odločneje posegla v reševanje krize v območju evra. Svet ECB naj bi tako potrdil intervencijo osrednje denarne ustanove območja evra na trgu državnih obveznic, čemur pa glasno nasprotujejo predvsem v Nemčiji.

Slovenija čez točko brez povratka?

17.08.2012, 15:20

Donos do dospelosti slovenske 10-letne obveznice se zadnje dni ni spustil pod psihološko mejo sedmih odstotkov, ki po mnenju strokovnjakov na daljši rok državi ne omogoča vzdržnega zadolževanja. Danes se je zahtevana donosnost še nekoliko zvišala in se giblje nad 7,7 odstotka.

Jutri znana usoda Evrope

01.08.2012, 15:23

Potem ko je predsednik ECB Mario Draghi minuli teden pomiril trge z besedami, da bo ECB v okviru svojega mandata storila vse za ohranitev evra, bodo oči sveta v četrtek uprte v sejo sveta ECB. A analitiki niso prepričani, da bo ECB tako hitro prešla od Draghijevih besed k dejanjem.

Kakšna bo Evropa po koncu krize?

14.07.2012, 09:16

Analitiki in upravljavci skladov na evrskem območju že vidijo naložbene priložnosti, čeprav se je to znašlo v recesiji in za zdaj ne ponuja sistemske rešitve krize. Kot privlačne naložbe v tem hipu upravljavci vidijo evropski finančni sektor ali državne dolžniške papirje nekaterih zadolženih članic evrskega območja.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Ni zadetkov!

Iskanje

glasnik - 8

Dokaz, da se da uspeti tudi brez pohlepa in s trdim delom

Janez Zgonec je eden tistih podjetnikov, pri katerem takoj začutiš, da mu dejanja pomenijo več kot besede. O tem so pričali zelo skopi odgovori, ki nam jih je namenil na začetku našega pogovora. A na koncu se je izkazalo, da blagovno znamko DorJan upravlja človek z izdelno poslovno vizijo in trdnimi načeli.

calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Kdaj malo povečate svoj dohodek še tako, da prodate prek spleta, kar ne potrebujete?