BANKE

Ko se odločate za kredit, morate biti realni

Natisni
Že doma ocenite, koliko kredita si lahko privoščite, ob tem pa pripravite tudi načrt, kaj boste storili v primeru nepredvidljivih dogodkov. Izberite pravo banko, s katero boste preskočili skrbi.

Prva misel, ki se porodi odgovornemu človeku, ki išče primeren kredit, je, kaj pa če:

- ostanem brez zaposlitve in kredita ne bom več zmogel odplačevati,

- zbolim,

- se poškodujem in bom na dolgotrajni bolniški,

- me doleti drug tragičen dogodek?

Ko se odločate za kredit, morate biti zato vedno realni. Preden začnete zbirati ponudbe posameznih bank, ocenite, koliko kredita si lahko privoščite, odgovorite pa si tudi na vprašanje, kako bi ravnali v primeru  nepredvidljivih dogodkov, kot smo jih opisali na začetku tega članka. Ko zbirate ponudbe osebno v bankah, bančne delavce odkrito vprašajte, kako njihova banka ravna, kadar se kreditojemalec znajde v krizi zaradi izgube zaposlitve, znižanja plače, hude bolezni ali poškodbe, smrti partnerja, ločitve in podobno. Ob najemanju kredita poskrbite, da se ob nepričakovanih dogodkih vaše kreditne obveznosti ne bodo prenesle na vaše najbližje. V ta namen svoj kredit dobro in primerno zavarujte in tako preskočite skrbi.

Če se vam pri odplačevanju obstoječega kredit kljub temu zalomi, ostanite mirni. Najprej skrbno preverite mesečne stroške in izdatke osebnega in družinskega mesečnega proračuna. Morda lahko katerega med njimi oklestite ali celo ukinete in tako pridobite dovolj sredstev za poplačilo mesečnih obveznosti do banke. Če imate privarčevana sredstva, do katerih imate takojšen dostop, vam lahko pri premagovanju težav pomagajo tudi ta.

Če ste kredit najeli pri pravi banki, vam bo z veseljem pomagala, saj je tudi njej v interesu, da krizo, v kateri ste se znašli, rešite čim prej. 
Če ste kredit najeli pri pravi banki, vam bo z veseljem pomagala, saj je tudi njej v interesu, da krizo, v kateri ste se znašli, rešite čim prej. FOTO: Dreamstime

Pomembno je, da o svojih težavah ne molčite in jih ne prikrivate, saj ne bodo izginile same od sebe. Povejte doma, v kakšnem položaju ste se znašli, izpovejte se najožjim prijateljem. Morda vam lahko pomagajo z nasvetom ali kako drugače. In najpomembnejše: če mesečne obveznosti kljub naporom ne morete poravnati, se čim prej oglasite v banki, kjer ste najeli kredit. Povejte, v kakšnih okoliščinah ste se znašli in da želite težavo rešiti. V nobenem primeru ne ignorirajte težav in ne mečite opominov ter drugih obvestil banke v smeti. Zaprosite banko za pomoč.

Če ste kredit najeli pri pravi banki, vam bo prisluhnila in pomagala. Prava banka, ki ji je mar, vedno želi, da kreditojemalec krizo, v kateri se je znašel, reši čim prej.

Zato je dobro, da se že ob najemanju kredita odločite prav. Poiščite banko, ki pri odobravanju kreditov občanom ponuja transparentnost, enostavnost in jasnost, brez skritih stroškov in pasti v drobnem tisku, banko, ki bo že pri odobravanju kredita poskrbela, da se boste morebitnim skrbem izognili v velikem loku z ustreznim zavarovanjem. 

Vse to vam ponuja banka, ki je prejela prestižen certifikat Najugodnejša banka 2019 in se tako zanesljivo uvrstila na prvo mesto med slovenskimi bankami. S prejetim priznanjem je dokazala, da razume svoje stranke, zanje pripravlja odlične produkte in storitve in tako uresničuje svoje zastavljene cilje in poslanstvo. To in še več vam ponuja Nova KBM, ki je v skrbi za svoje stranke pripravila ponudbo kredit NAPREJ. Brez skritih presenečenj, brez stroškov odobritve in brez dolgega čakanja v vrsti lahko dobite do 30.000 evrov kredita, odplačujete pa ga lahko do sedem let. Tudi če ste komitent druge banke!

Sponzorirana objava