DAVKI

General Motors grozi Trumpu

Natisni2
Proizvajalec avtomobilov General Motors in ameriški predsednik Donald Trump bijeta boj, ki dobiva vse večje razsežnosti.

Ameriški predsednik Donald Trump je pred nedavnim napovedal povišanje carine za vse uvoženo s Kitajske z 10 na 25 odstotkov. Nekateri proizvajalci so nato sporočili, da zato določenih izdelkov pač ne bodo prodajali v ZDA.

PREBERI ŠE
Ameriške carine bi prizadele tudi Slovenijo

Med njimi je bil tudi ameriški proizvajalec avtomobilov General Motors, ki je napovedal, da ob morebitni uvedbi visokih carin na domačih tleh ne bodo več prodajali buicka envision. Gre za model, ki je izredno dobro prodajan na Kitajskem, kjer letno kupijo 1,2 milijona avtomobilov, medtem ko jih v ZDA prodajo "samo" 220.000.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pri General Motorsu so prosili za oprostitev dajatev, kot razlog pa navedli dejstvo, da se buick veliko bolje prodaja na Kitajskem, zato nima smisla seliti proizvodnje v ZDA. Najprej so napovedali podražitev, zdaj pa so šli dlje. Napovedali so, da v nasprotnem primeru Američani ne bodo mogli več kupiti tega avtomobila.

Nestrpno čakamo razplet. Močno nas zanima, če bo kdo popustil.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
ObjektivnaResnica 08.08.2018, 9:08:49
Trump je odličen!
Dule Med 08.08.2018, 5:37:28
Zanimivo, pestro, obdobje nas čaka.