KARIERA

10-letna Mia poslala pritožbo Pahorju

Natisni10
Predsednik države je prejel pismo 10-letnice.

"Pritožba. Moram govoriti z ministrom za šolstvo @jernejpikalo. #whattodo #appeal #bigproblems #kids #smartkids #pahor #president #presidentpahor #slovenia"

Pritožba
PritožbaFOTO: Instagram

Tako je na Instagram profilu zapisal predsednik države Borut Pahor. Pisala mu je namreč 10-letnica, ki ga je pozvala, naj nekaj ukrene glede pretežkih šolskih torb. Pahor se bo torej pogovoril s pristojnim ministrom, je pa zanimiva tudi debata, ki se je razvila pod objavljeno fotografijo. Očitno ne gre le za pretežke šolske torbe, temveč za celoten šolski sistem. "Bravo Mia. Jaz bi tudi omenila prenatrpan učni načrt. Moj otrok večkrat joče, ker je preutrujen. Jaz pa vsako leto delam nov razred," je zapisala ena uporabnica Instagrama.

"Se podpišem pod vse, kar je napisala. In čestitke za pogum. To vsi že dolgo vemo, nihče pa nič ne stori. Gospod predsednik, izzivam vas, da vi poskusite dvakrat na dan prenašati vsaj nekaj kilometrov 1/5 vaše teže. Potem bo hitreje steklo ...," je zapisala druga.

"Moja hči je tudi v 5. razredu, ima 33 kg, njena torba pa včasih tudi 9 do 10 kg. G. predsednik res se pogovorite z g. ministrom," še komentirajo.

"Še o čem drugem se je treba pogovoriti z ministrom. Naše šolstvo je popolnoma na psu. OŠ je katastrofa."

Znano je namreč, da obstaja kar veliko nezadovoljstvo s trenutnim šolskim sistemom. Minister Jernej Pikalo je sicer v svoji novoletni poslanici pozval k sodelovanju, a vprašanje je, ali bo v spremembah uspel. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Pri tem bi vas rad povabil k sodelovanju. Mislim, da imamo veliko izzivov – tako na področju izobraževanja, kot znanosti, športa, mladih, vsega tistega, s čimer se ukvarja to ministrstvo. Zaradi tega bi vas rad povabil k sodelovanju, kajti v prihodnjem letu bi si želeli, da bi bil ta dialog med nami, starši, šolami, ravnatelji, vsemi tistimi, ki tako ali drugače sodelujejo v teh organizacijah, plodovit, predvsem pa bi peljal v smeri bolj kakovostnega in tudi človeku prijaznejšega izobraževanja," so bile njegove besede.

PREBERI ŠE
Finsko šolstvo in naše: kako otroku ne uničiti želje po znanju in šolanju?

Na Facebooku se starši združujejo v skupine, kjer delijo svoje videnje trenutnega šolskega sistema in vizijo, kakšen naj bi bil. Najbolj prepoznavna skupina je "Kje vas čevelj žuli? - Šolstvo".

KOMENTARJI (10)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
ObjektivnaResnica 16.01.2019, 17:51:13
Napišite mu kakšno resno vprašanje... BOmo videli, če boste končali na instagramu in v medijih. Nekoč sem to preveril. IN TO JE DOKAZ KAKŠNI ŠALABAJZERJI STE:
Hary6 14.01.2019, 7:13:16
preteske torbe imajo otroci bogatasev ker jjim kupujejo vse brespotrebne stvari in se hvalijo pred drugimi sosolci
SFRJJNA 12.01.2019, 20:58:13
Prosim nehajte z šolskimi torbami. To so jo nahujskali starši, kateri so v veliki večini glavni krivci vseh razdorov v šolstvu! V drugi največji MO v Sloveniji so v letu 2018 imeli program urdnega tehtanja šolskih torb po šolah in razredih. Rezultat, katastrofa, starši kateri se pritožujejo niso tehntali torb otrokom 2 tedna. Od vseh učencev je tehtalo torbe manj kot 10% torej, pozabite in ne pišite več tega ter tudi več ne dajajte to naprej. Možnost je bil in starši z otroci je niso izkoristili. Znajo pa se samo pritoževati...
txoxnxy 12.01.2019, 17:52:30
Pa ta tamala ima več soli v glavi kot predsednik in vlada skupi !
mijam75 11.01.2019, 13:09:38
Ampak so res pretežke... Otroka sem peljala k zdravniku zaradi bolečin v ramenih in hrbtu in je sam videl, da ima na ramenih zareze do krvi od naramnic. Dvomim, da ne bi mogli učitelji sami tega spremeniti, na primer da se piše v male zvezke pri predmetih, kjer ni veliko snovi, učbenika pa tudi ni treba vsak dan prinesti vsem otrokom, pravzaprav bi lahko uporabili digitalno obliko preko grafoskopa. Pripomočkov imajo dovolj....
Miran70 11.01.2019, 7:34:53
mislim da so krivi učitelji...
Toni Kranjec 10.01.2019, 20:23:12
A veste, kaj se bo zgodilo? Popolnoma nič. Mediji imajo nekaj srčkanega za pisat, predsednik in minister se bosta slikala z njo, in to je to. Državo NE BRIGA zdravje otrok, kar se kaže na več načinov, med drugim tudi v tem, da sili bolane otroke, da se cepijo....
SFRJJNA 12.01.2019, 21:00:31
Njaprej je potrebno cepit veliko večino staršev, da se bodo manj vtikovali v šolo, potem pa udejanit zadeve skupaj z starši in učitelji ter urediti zadevo. Lp
hisne 10.01.2019, 13:11:29
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,bogi otroci vsega preveč a naučijo pa jih nič več kot pa smo mi znali
slabogledam 10.01.2019, 9:54:06
Po moje jo bo poiskal in se z njo slikal.