KARIERA

Fleksibilno delo zaželeno, a kako ga izvajati?

Natisni0
Kdo vse bi rad imel pri delu večjo fleksibilnost?

Študija, ki jo je pripravila Adecco Skupina v sodelovanju z LinkedInom, potrjuje pozitivne učinke fleksibilnega dela. Tako je na primer študija pokazala, da bolj usposobljeni strokovnjaki v bolj fleksibilnem okolju hitreje zasedajo višje položaje.

Razkrila je, da 54 odstotkov vključenih v fleksibilno delo lažje zasleduje svoje lastne cilje, torej na podlagi aktivne odločitve, da bi zadovoljili trenutne osebne potrebe ali karierne ambicije. V študiji Adeccovih zaposlenih jih 7 odstotkov pravi, da je fleksibilno delo način za zaslužek med študijem, 29 odstotkov, da je to odskočna deska pred delovnim mestom za polni delovni čas, 13 odstotkov, da je to način za vzdrževanje fleksibilnosti in 5 odstotkov, da jim slednje omogoča projektno delo.

Manjši delež, in sicer 36 odstotkov pravi, da je tako delo le postojanka, preden najdejo redno zaposlitev. Veliko zadnjih prihaja iz držav z visoko splošno brezposelnostjo, kar pomeni, da lahko fleksibilno delo na revnih trgih dela predstavlja varnostno mrežo.

PREBERI ŠE
Do zaposlenih se obnašajte kot do odraslih

Mladi

V starostni skupini od 18 do 26 let ima fleksibilno delo dobro podobo. Medtem ko se sicer zavedajo izzivov, si je 82 odstotkov teh, ki trenutno delajo kot pogodbeni delavci, vedno želelo delati fleksibilno. Od tistih, ki so brezposelni ali v tradicionalnih službah, je skoraj polovica razmišljala o spremembi na fleksibilno delo. Le 23 odstotkov vidi tako delo kot zadnjo izbiro. Medtem ko se sami niso nujno pripravljeni vključiti v takšno delo, ima 76 odstotkov zadnje skupine pozitiven pogled na neodvisno delo, medtem ko ima negativen pogled le 7 odstotkov. 89 odstotkov vprašanih gleda na takšno delo kot na dolgoročno karierno izbiro.

Strokovnjaki

Fleksibilna zaposlitev omogoča hiter porast neodvisnih strokovnjakov, ki prevzemajo visoke položaje. Visoko usposobljeni, samozaposleni posamezniki, pogosto pogodbeni sodelavci brez lastnih zaposlenih, so eden od najhitreje rastočih delov "gig" ekonomije z več kot 15 milijoni aktivnih v Evropi in Združenih državah Amerike. Glede na LinkedInove podatke in raziskave ima velik del pogodbenih delavcev na platformi visoko izobrazbo. Iščejo tako visok dohodek kot dobro ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem, v povprečju pa hitreje prevzemajo vloge na višjih položajih kot njihovi vrstniki s pogodbami o delovnem razmerju za nedoločen čas.

PREBERI ŠE
'Za naročnika moraš biti dosegljiv tudi med seksom'

Toda ...

Porast v številu ljudi, ki izbere fleksibilne kariere, zahteva modernizacijo strategij delodajalcev, politik na trgu dela sile in šolskih sistemov. Porast v fleksibilnih pogodbah pride z izzivi:

► Delodajalci bodo morali znova oceniti, kako pristopiti k upravljanju talentov, in razmisliti o tem, kako dostopati do človeških virov za opravljanje različnih poslovnih nalog.

► Države morajo na drugi strani ustvariti regulativni sistem, ki omogoča različne oblike dela in pogodb. Poleg tega morajo biti delavci po vseh pogodbah na enaki ravni v smislu sistemov socialne varnosti, tako da imajo lahko pogodbeni delavci ustrezno zaščito, ne da bi pri tem ogrozili koristi fleksibilnosti.

► Šolski sistemi bodo poleg tradicionalnih morali sprejeti tudi nove oblike izobraževanja, da bi študente opremili s spretnostmi mreženja in upravljanja projektov, potrebnih v današnjem gospodarstvu.

Nekaterim tako delo bolj ustreza.
Nekaterim tako delo bolj ustreza.FOTO: Thinkstock

V študiji poudarjajo, da fleksibilno delo predstavlja pozitiven razvoj za delavce, podjetja in družbo ter je sestavni del današnje tehnološko spodbujene transformacije globalnega gospodarstva. Kljub temu pa predstavlja različne izzive. "Odločevalci v podjetjih, ministrstvih za delo in izobraževanje, pa tudi posamezniki sami morajo obnoviti svoje razmišljanje, ki se je razvijalo v svetu, kjer je prevladovala redna zaposlitev, ter nasloviti priložnosti in tveganja v svetu, v katerem je neodvisno delo vse bolj razširjeno," še dodajajo. 

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI