KARIERA

Kako izpogajati povišico v letu 2019?

Natisni1
Konec leta je že tukaj in s tem čas, ko se ponavadi zazremo v leto, ki je za nami in naredimo nekakšen 'obračun'. Premislimo, kaj vse smo dosegli in ali smo dosegli (prejšnje leto) zastavljene cilje, premislimo, kaj bi lahko naredili bolje in si, po vsem tem, zastavimo nove cilje za naslednje leto. Ti obsegajo zasebne in karierne cilje.

Če ste s službo recimo zadovoljni, si pa želite večje plače, je konec leta zelo primeren čas za pogovor o tem. A kako bi naj ta pogovor sploh potekal? Kadrovniki poudarjajo, da se je na takšne pogovore treba dobro pripraviti.

Zgradite svoje argumente in strategijo

Dobra taktika je, da si na papir ali na računalnik zapišete naslednje:

- Vaše delovne zadolžitve.

- Potegnete črto med tistimi delovnimi nalogami, ki ustrezajo opisu delovnega mesta in tistimi, ki jih opravljate še za zraven.

- Čas, ki ga namenite za posamično zadolžitev.

- Kakšno dodano vrednost prinašate podjetju?

- Znesek, h kakšni plači stremite.

Ta seznam naj predstavlja vaše osnovne argumente za diskusijo z delodajalcem. Ste ob pregledu spoznali, da opravljate ob osnovnih zadolžitvah še veliko drugih nalog, zaradi česar ste delovno preobremenjeni? Plačilo pa je ostalo enako? Odlično! To je zelo močan argument vaše diskusije z delodajalcem, saj lahko tako upravičeno predlagate povišico.

Če ste, po drugi strani, ugotovili, da je obseg vaših nalog že dlje časa isti, vi pa si želite novih delovnih izzivov, lahko delodajalcu predlagate točno določene zadolžitve, ki bi jih radi prevzeli. Če nove zadolžitve pomenijo večjo odgovornost ali več dela, je treba pri tem povedati tudi, kakšno plačo si ob tem predstavljate.

Kakšno povišico boste predlagali, je odvisno od vas oz. od tega, kako visoko stremite. Vsekakor pa, preden kar koli predlagate, raziščite, koliko so plačani drugi na podobnem položaju (in na službenem nazivu, h kateremu stremite).

Povišica
PovišicaFOTO: iStock

Kdaj šefu predlagati povišico?

Konec leta je odličen čas za takšne pogovore, saj so v pripravi strategije dela za prihajajoče leto, hkrati pa je to čas, ko so delodajalci bolj sproščeni in vam bodo pozorneje prisluhnili, morda z bolj odprtim umom in bodo tako bolj pripravljeni ugoditi vašim zahtevam ali pa vsaj skleniti kompromis. Če ste s pogovorom odlašali v januar, naj vas potolažimo, da še ni prepozno. Tudi januar je primeren mesec za tovrstne pogovore, še posebej če se vam bo kmalu iztekla pogodba o zaposlitvi. Vedno je dobro pokazati, da ste ambiciozni, da razmišljate v naprej in da si ne prizadevate samo za osebno rast znotraj podjetja, ampak tudi razmišljate o tem, kako bo ravno z vašo pomočjo podjetje še zraslo.

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
jesenvoyo 07.01.2019, 8:12:04
Kaj pa delavci ki so na minimalcu ali malo nad njim, o povišici lahko samo sanjajo. Predstavljajo samo strošek, ki se ga najlažje zmanjša, zakaj za vse se najde denar, za plačilo dela pa je žal ne.