KARIERA

Vaš sodelavec v treh urah naredi več kot vi v osmih?

Natisni2
Intenzivno delate osem ur, a vas kljub temu sodelavec premaga zgolj v nekaj urah? Kako je to možno, se sprašujete. Obstajajo številni dejavniki, ki zmanjšujejo storilnost delavca.

Številni zaposleni se na delovnem mestu res trudijo, a kljub temu časovno ne dosegajo pravih rezultatov. Kako je možno, da nekateri delavci opravijo v enem dnevu toliko več obveznosti?Slednje pa so za povrhu še dobro opravljene in brez napak.

Če ste se prepoznali v opisu osebe, ki vneto delo, a ne pokaže dovolj rezultatov, potem preverite, ali so za vas morda usodne napake, ki zmanjšujejo produktivnost.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ste morda perfekcionist?

Dobro je, da želite svojo delovno obveznost opraviti najbolje, kar zmorete. A pretiravati ni treba. S pretiravanjem mislimo na bolestno poliranje vaše opravljene naloge. 

Ne bodite prestrogi do sebe. Naučite se, kako zaključiti projekt in ga oddati nadrejenemu. Nekateri ure in ure porabijo za dodatno popravljanje in izboljševanje opravljene obveznosti. Nikar, saj tako zgubljate dragocen čas. Preden se lotite naloge, razmislite in naredite načrt. Ko končate obveznost, jo še enkrat preglejte, popravite manjše lepotne napake in ga predajte naprej. Lotite se naslednje naloge. 

PREBERI ŠE
Brez ciljev ni napredka

Postavite si časovni okvir

Preden se lotite naloge, naredite torej delovni načrt. A tega umestite v nek časovni okvir. Ocenite, koliko časa boste potrebovali za nalogo in se tega okvirja tudi držite. 

Vaša pričakovanja so prevelika

Naloge ste opravili in zdaj pričakujete, da vas bo šef zasul s pohvalami in denarnimi nagradami. Razlikovati je treba, kaj je vaša delovna obveznost in kaj dodatni projekti. To, da vas bo nadrejeni hvalil za vsako redno opravljeno nalogo, je že malce za lase privlečeno in otročje. Na koncu boste le razočarani, vaša storilnost na delovnem mestu pa bo upadala. 

Dobro pa je, da nadrejeni vedo, kdaj je treba pohvaliti in tudi finančno nagraditi zaposlenega. 

PREBERI ŠE
'O, si šla prej iz službe.'

Dobra samoorganizacija je ključ do uspeha.
Dobra samoorganizacija je ključ do uspeha.FOTO: Thinkstock

Vsak dan si postavite prioritete

Ko pridete na delovno mesto, si morate na hitro ustvariti načrt dela. Kaj morate takoj narediti, kaj lahko počaka na poznejšo uro. A veliko je takih, da se najprej lotijo lažjih stvari, težje pustijo za konec. Napaka! Z vsako uro boste bolj utrujeni, koncentracija vam bo upadala, z njo tudi storilnost. Težje naloge se na koncu ne boste niti lotili in ostala vam bo za naslednji dan. Ali pa jo boste naredili, toda hitro in površno. Rezultat ne bo zadovoljiv, vi pa boste nezadovoljni. Slednje boste odnesli s seboj domov, kjer boste svoj neuspeh premlevali.

Najprej se torej lotite težjih nalog. Spočiti in sveži jih boste lažje opravili. 

Kaj če ...

Ne razmišljajte, kaj bi bilo, če bi bilo. Takšne misli jemljejo energijo. Bolje je, da se osredotočite na delo in ga opravite po svojih najboljših močeh. Porabiti čas in energijo na ustvarjanje različnih scenarijev, ki bi se lahko zgodili, je popolnoma nesmiselno. Energijo raje usmerite v svoje naloge.

Osebne težave pustite pred vrati podjetja

To je sicer zelo težko, a potrudite se, da vam uspe. Misli usmerite v delo, dobro pa je tudi, da na delovnem mestu ne razkrivate svojega osebnega življenja, saj se vam to lahko maščuje. Slej ko prej bo nekdo podatke izkoristil proti vam. 

Ne primerjajte se z drugimi

To, da pri sodelavcu zaznate nekaj, kar občudujete in vam je v navdih, ni nič slabega. Ni pa dobro, če zaradi tega začnete tekmovati z njim. Odkrijte svoj način dela, ki vam bo ustrezal. 

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
NightStalker 07.02.2017, 11:23:45
sodelavka ima dnevnega efektivnega dela v nabavnem oddelku velikega proizvodnega podjetja za cca 90 minut, preostali čas potroši za planiranje poroke in dopustov ter planiranje nosečnosti, brskanje po spletnih trgovinah in ponudbah turističnih agencij, zraven se pa dela ubogo in izkorišča moško kavalirstvo, da jo stalno vlečemo ven iz njenih lastnih napak in njene nesposobnosti, ona nam pa vrača s tem, da je vsak dan seksi oblečena v mini krila in majice z globokim izrezom ali pa kar transparentne, radi bi jo poslali na borzo dela, ampak je težko, ker jo pri direktorju krije vodja proizvodnje
RamzesII 07.02.2017, 11:23:31
O kakšnem delu je tukaj pravzaprav govora. Prispevek je zelo splošen, že kar nekakšno nakladanje brez glave in repa.