KARIERA

Če znate to, se bodo delodajalci 'tepli' za vas

Natisni
Želite spisati uspešno zgodbo? Vse, kar potrebujete, je, da se dobro pripravite na pot, ki vas bo od tega trenutka vodila samo še navzgor. Na tej poti vam bodo pomagale tudi nekatere veščine, s katerimi lahko postanete izjemno dragoceni na trgu dela.

Zagotovo ste jih že opazili. Uspešni ljudje izstopajo zaradi svojih poslovnih uspehov in navdušujejo s svojim vrhunskim znanjem in različnimi spretnostmi. Obvladajo tudi določene veščine, ki jih razkrivamo v nadaljevanju.

Življenjske veščine, s katerimi si boste olajšali pot do uspeha

Ljudje, ki jih občudujete, se navadno ponašajo tudi z življenjskimi veščinami, s katerimi si uspešno tlakujejo pot v poklicu ali življenju na sploh. Po vsej verjetnosti jih imate tudi sami, ampak pomembno je, da jih znate prepoznati in tudi koristno uporabiti.

Osvojite prave veščine.
Osvojite prave veščine.FOTO: Arhiv ponudnika

Empatija je ključ do uspešne komunikacije

Temelji na sposobnosti prepoznavanja čustev, na primer klienta, sodelavca, nadrejenega ali druge osebe. Lahko je izjemno koristna na vseh področjih, kadar se jo koristi v pozitivne namene. Ljudje z občutkom empatije so običajno boljši sodelavci, imajo več uspeha pri sklepanju poslov in pripomorejo k večji produktivnosti celotnega kolektiva, saj znajo pristopiti k ljudem oziroma so ravno zaradi empatije tudi bolj vešči komuniciranja. To pa je zelo pomembno, ko govorimo o uspehu na delovnem mestu.

Organizacija časa je v resnici selekcija obveznosti

Nadzor nad časom vam lahko olajša veliko stvari tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Velikokrat lahko slišimo nekoga reči, da ima dan premalo ur, ampak rešitev se skriva v dobri organizaciji. To pomeni, da ne izgubljate časa za nepomembne stvari, ampak si točno določite časovne okvire po prioriteti. Odlična pomoč je tudi, da si stvari zapisujete in, predvsem, da ničesar ne prelagate na jutri, kar lahko storite danes.

Zaupajte sami vase.
Zaupajte sami vase.FOTO: Arhiv ponudnika

Pozitivna samopodoba je lastnost, ki bo prepričala potencialnega delodajalca

Zdrava samopodoba je ključ do suverenega nastopa na delovnem mestu. Naučite se pozitivnega odnosa do sebe in se učite od najboljših. Ni vsako mnenje pomembno, ki ga imajo drugi o vas, zato ločujte zrno od plevela. Naučite se sprejeti pohvale in konstruktivno kritiko. Poskusite se kaj naučiti iz nje, saj nihče ne zahteva, da ste popolni, ampak zakaj ne bi bili še boljši. Ne opozarjajte vseh na svoje pomanjkljivosti, ampak se raje potrudite, da jih odpravite. Še vedno ostanite zvesti svojim prepričanjem, ki so vam pomembna, in zaupajte vase, saj so samozavestni ljudje uspešnejši v življenju.

Poslovne veščine, ki vam bodo pomagale zasijati na trgu dela

Izstopajte

Pozitivna samopodoba je tudi osnova, da iz sebe naredite odličen 'brand', kajti zavedati se morate, da vas morajo med množico opaziti tudi potencialni delodajalci. Začnite graditi svoj imidž in svoje sposobnosti pokažite na različnih platformah. Na primer vključite družbena omrežja, kjer se lahko dokažete z zanimivimi objavami, ki se nanašajo na področja, ki vas zanimajo. Pišite blog ali komentirajte izbrane teme ter podajte premišljene predloge ali rešitve. Bodite aktivni in izkoristite moč sodobnih tehnologij za odlično predstavitev sebe in svojih veščin.

Poskrbite, da se boste odlično predstavili na trgu dela.
Poskrbite, da se boste odlično predstavili na trgu dela.FOTO: Arhiv ponudnika

Od hobija do sanjske službe

Hobi je lahko tudi odlična poslovna ideja, saj boste najuspešnejši na področjih, ki vas veselijo. Nekateri uspešni ljudje so pravzaprav svoj hobi spremenili v donosen posel, zato vedno glejte zunaj okvirov, saj zaposlitev ni samo služba od 8.00 do 16.00. Če si boste pridobili široko znanje, boste prepoznali tudi številne poslovne priložnosti, na katere mogoče prej niste niti pomislili.

Nabirajte si čim več izkušenj

Spremljajte aktualne informacije oziroma teme, povezane z vašim delom, ki si ga želite opravljati. Aktivirajte se sami in poiščite številne možnosti, da si naberete čim več izkušenj. Znanje je izjemno dragoceno, zato se lahko odločite tudi za prakso pri podjetjih, ki vas zanimajo. Z izkušnjami, ki si jih boste nabrali, boste bolj iskani na trgu dela in dobili boste tudi boljšo predstavo o delu, ki si ga želite opravljati.

Nabirajte si znanje in izkušnje.
Nabirajte si znanje in izkušnje.FOTO: Arhiv ponudnika

Izkoristite priložnost

"Coca-Colina priložnost za mlade" je iniciativa, ki jo je razvilo podjetje CocaCola HBC Slovenija v sodelovanju s podjetjem Adecco Slovenija in ponuja podporo mladim pri doseganju poklicnih ambicij. Z vami bodo na dvodnevnih brezplačnih delavnicah znanje delili izkušeni predavatelji z različnih področij, zato izkoristite izjemno priložnost in se naučite uporabljati veščine uspešnih ljudi. Na delavnicah boste pridobili uporabne nasvete strokovnjakov s področja psihologije, zaposlovanja, prodaje, marketinga in poslovnega sveta, ki vam bodo pomagali do želenega cilja. Poleg novega znanja in uporabnih veščin boste pridobili tudi certifikat o opravljenem izobraževanju.

► Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Prijava

Dvodnevne brezplačne delavnice bodo potekale v 5 mestih po Sloveniji, in sicer:

Datumi in lokacije

● Ljubljana: 17.–18. april ● Maribor: 15.–16. maj ● Novo mesto: 22.–23. maj

● Murska Sobota: 29.–30. maj ● Koper: 5.–6. junij

► Do prijave na delavnici vas loči samo še en klik:SPLETNA PRIJAVA(Izpolnite spletno prijavo in si zagotovite udeležbo na delavnici.)

Torej, pomembno je, da se zavedate, da ni dovolj, da samo sanjate o sanjski službi ali poslu, ampak da tudi sami kaj naredite, da vam bo uspelo. To je tisto, kar loči uspešne od neuspešnih – akcija.

Sponzorirana objava