KARIERA

Znak, da je nekaj hudo narobe: vse več ljudi daje odpoved

Natisni3
V podjetju bi morali biti pozorni na te znake.

Charles Mwangi je še en direktor podjetja Tesla, ki se je po šestih letih v tem podjetju odločil za nove izzive. Od začetka leta 2018 do sedaj se je iz Tesle poslovilo že 22 direktorjev in različnih vodij. Mwangi se bo pridružil kolektivu Stealth Startup, v katerem že ustvarja Shen Jackson, ki je še pred meseci delal na vodilnem položaju v Tesli. 

Mwangi je pred Teslo delal tudi pri Nissanu in Toyoti, tokrat pa se je odločil za "novo avanturo". "Sem srečnež, saj sem v svoji novi avanturi odkril enak navdih, kot sem ga imel na začetku poti v Tesli. Toda tukaj gre za popolnoma drugo industrijo. Gre za misijo, ki lahko spremeni svet na globalnem nivoju," je sporočil Mwangi. 

Sodelavcem, ki ostajajo v Tesli, je sporočil, da je neverjetno, koliko so napredovali. "To je bilo mukotrpno potovanje, ki pa se je definitivno splačalo. Še naprej vas bom bodril," je sporočil. 

Uradnega odziva iz Tesle še ni. Zadeve ni komentiral niti Elon Musk

Gre pa za rdeči alarm. Od septembra 2018 do danes je podjetje zapustilo 13 vodilnih, od začetka leta 2018 skupaj kar 22 ljudi. Iz podjetja naj bi odšlo tudi veliko zaposlenih, ki so bili na nižjih položajih. To je znak, da je nekaj močno narobe. 

PREBERI ŠE
'Videl sem, kako delavci padajo v nezavest. Mi smo morali delati naprej'

PREBERI ŠE
Delavci ne smejo na WC, on zbira milijarde

PREBERI ŠE
'Dovolj! Dajem odpoved!'

To so znaki, da se mora vodstvo podjetja poglobiti v vzroke odhodov. Če odhaja vodilni kader, potem bi bilo lahko kaj narobe s samo vizijo podjetja ali pa slabimi rezultati, do katerih prihaja zaradi slabega vodenja na vrhu. 

Ko pa se pojavijo odhodi znotraj enega kolektiva v podjetju, pa je moč sklepati, da je nekaj močno narobe znotraj te enote – ali je težaven vodja tega kolektiva ali pa so se pojavila trenja znotraj zaposlenih v kolektivu, ki pa jih vodja ne zna (ali noče) reševati. V teh primerih sta možni dve rešitvi: ali podjetje angažira zunanjega partnerja, ki na strokoven način skuša urediti odnose znotraj kolektiva, ali pa zamenja vodjo, ki teh odnosov ne zna ali noče urediti ali pa je celo sam težava. Če podjetje ne stori nič, bo kolektiv ali propadel ali pa se bodo prihodi in odhodi kar vrstili, rezultati pa bodo posledično slabši. 

PREBERI ŠE
Kako preživeti toksično delovno okolje?

KOMENTARJI (3)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Transformerji 18.01.2019, 13:11:14
Kaj pa če so Kitajci in Severnokorejci krivi za to? ... da Amerika zaostaja......
hisne 12.01.2019, 15:21:21
pohlep bo uničil svet
Transformerji 18.01.2019, 16:04:24
To je začetek konca.,