KORISTNO

5 držav, kjer boste uživali za slabih 30 evrov na dan

Natisni7
Že veste, kam boste šli za dopust? Potem si poglejte nekaj predlogov, ki so prijazni do vaše denarnice.

Nomadic Matt je eden izmed tistih blogerjev, ki jim sledijo milijoni. Med drugim je pripravil tudi seznam top destinacij za vse tiste, ki imajo malo manj denarja. Pa tudi za tiste, ki si želijo potovati ceneje z namenom, da bi lahko potovali več in dlje. 

Tajska

Turisti to državo oblegajo, a kljub temu je ostala finančno dostopna tudi tistim, ki nimajo veliko denarja. Seveda obstajajo tudi luksuzne lokacije, a če se jim izognete, boste lahko v tej državi dan preživeli tudi s proračunom, ki znaša med 17 in 27 evri. Za sobo boste dali med 5,5 in 8,8 evra, hrano za cel dan pa boste plačali okoli 4 evre. Za pijačo boste odšteli malo več, a tudi za 2 evra lahko spijete dobro pijačo. Naokoli se vozite z javnim prevozom. 

Tajska
TajskaFOTO: AP

PREBERI ŠE
Top brano 2018: Raj, ki je cenejši od Hrvaške

Bali

Tudi Bali je ena od destinacij, kjer lahko izbirate med luksuzom in zmernostjo. Sobo lahko dobite tudi že za 8 evrov na dan. Večina lokalnih jedi je okoli 2 evra, za bolj zahodnjaške jedi pa boste odšteli znatno višjo ceno. Potapljat se lahko greste že za slabih 7 evrov. Če pa želite porabiti še manj denarja, se z juga države pomaknite v notranjost. 

Bali
BaliFOTO: Reuters

Grčija

Tudi v Grčiji lahko uživate za malo denarja. Pozabite na Mikonos in druge otoke, ki jih oblegajo turisti, ter se osredotočite na druge lokacije. Če greste v Grčijo že pred sezono, boste stroške prepolovili. Skromno sobo lahko dobite že za 13,5 evra na dan. Če potujete septembra, boste tudi uživali, saj bo gneča znatno manjša. Nomadic Matt priporoča uporabo aplikacije BlaBlaCar, ki povezuje popotnike, ki želijo deliti prevoz. Priporoča pa tudi najem motorja. 

Grčija
GrčijaFOTO: Mateja Klavs

PREBERI ŠE
Tukaj boste uživali tudi septembra. Pa še blizu je

Srednja Amerika

Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Panama in Gvatemala. Namestitev lahko najdete že za 8 evrov na dan, kosilo že za 2,7 evra in pivo za slab evro. 

Kostarika
KostarikaFOTO: iStock

Budimpešta, Madžarska

V mestu so številni hostli, za katere boste odšteli tudi skromnih 7 evrov na dan. Obvezno uporabljajte javni prevoz. Tudi hrana je lahko zelo poceni, če veste, kam se morate odpraviti. Torej izogibajte se top turističnih lokacij, saj so tam cene navite. 

Budimpešta
BudimpeštaFOTO: Reuters

KOMENTARJI (7)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
dragan krstic 04.03.2019, 9:50:06
Manjkajo vsaj 3 države v katerih lahko živiš za manj kot 30 € na dan, pa še varne so: Kambodža, Vietnam, Sri Lanka.
ne rabimo predsednika 03.03.2019, 22:20:54
ni važno kam greš, važno je da si z ljubljeno osebo in da imaš v glavi urejeno
dragan krstic 20.06.2018, 22:52:58
Če si ne znate poiskati poceni letalskih kart na spletu, poceni nastanitve na destinaciji ter ugotoviti cene živil, pijač ter stroškov prehrane po rstavracijah, potem je res bolje da obiskujete Hrvaško in uživate lepote Slovenije.Izdal vam bom kje najdete stroške nastanitev: lettings in ..... ter preranski stroškov: numbeo.com
burgmann 18.06.2018, 8:59:58
Ni ravno tako. Če bi želel živeti v eksotiki pod nivojem, raje ostanem doma.
dragan krstic 20.06.2018, 22:33:25
V raju boš živel na onem svetu, zato zasonj ostani kar doma.
asdfghjklqwertz 16.06.2018, 22:59:46
Ta naslovna slika je samo zavajanje … pokažite realno sliko te naslovne slike … boste videli … tam ljudi kot sardine itd … kaki raj neki … in še ogromno drugih "svetovno" lepih lokacij je takih.
Hajni 16.06.2018, 20:44:43
Kako pa pridem na te eksotične destinacije, peš?