KORISTNO

5 idej za izlet, za katerega ne potrebujete veliko denarja

Natisni0
Začela se je sezona poletnih dopustov in nikar ne skrbite, če ste obtičali doma iz takšnih ali drugačnih razlogov. Enodnevni izleti vam bodo zagotovo popestrili poletne dneve, hkrati pa za njih ne boste odšteli celega premoženja. Za vas smo pripravili nekaj idej za enodnevni izlet, za katerega ne potrebujete veliko denarja.

Iški Vintgar

Soteska se nahaja blizu kraja Ig v okolici Ljubljane in vas bo zagotovo navdušila. Reka Iška nudi pravo poletno osvežitev. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki iščejo pobeg od mestnega vrveža ali preprosto obožujejo naravo. Iški Vintgar ponuja številne možnosti, od sprehodov, kopanja, pohodništva ali samo lenarjenja ob kristalno čisti vodi. Torej naravni prestiž, za katerega ne boste plačali nič.

Bled

Blejsko jezero je zagotovo eno najlepših jezer v Sloveniji, kjer se lahko osvežite v osrčju narave. Sprehodite se okoli Blejskega jezera ali pa se odpravite na Malo Osojnico, od koder se ponuja čudovit razgled. Privoščite si kopanje in seveda kremšnito, ki si jo lahko prinesete tudi s seboj. V pravi družbi in ambientu bo odlična. 

Bled je ena od najbolj priljubljenih izletniških točk.
Bled je ena od najbolj priljubljenih izletniških točk.FOTO: Profimedia

Pekel pri Borovnici

Pekel se nahaja pri kraju Borovnica. Čudovita soteska s tolmuni in slapovi vas bo očarala, saj je poleti prijetno hladno. Sprehodite se po gozdni poti in uživajte v padajočih slapovih, medtem ko si boste pri zadnjem delu poti lahko privoščili še malo brezplačnega adrenalina oziroma plezanja po klinih in lestvah v naravi.

Podpeško jezero

Podpeško jezero leži na obrobju Ljubljane in kraj je primeren za sončenje, branje dobrih knjig ali druženje na travnati površini. V jezeru se lahko okopate ali uživate v akrbotaskih skokih z lesenih pomolov. 

Bohinjsko jezero
Bohinjsko jezeroFOTO: Profimedia

Bohinj

Bohinjsko jezero je največje stalno in naravno jezero v Sloveniji, ki vas bo navdušilo. Naravna znamenitost ponuja malo morje možnosti za aktivno in prijetno preživljanje prostega časa. Plavanje in ležanje na obali bosta zagotovo poskrbela za pravo počitniško vzdušje. Ravnodušne vas ne bo pustil niti slap Savica s svojo zgodbo in pridihom romantike. 

 

Obvezna prtljaga, zaradi katere boste zapravili manj

Vnaprej si pripravite prigrizke, na primer sendviče, piškote in podobno. Doma skuhajte kosilo in ga vzemite s seboj.  Pazite le na to, da boste uporabili manj občutljive sestavine, ki stojijo dlje časa in so okusne tudi hladne. Na tak način boste zagotovo manj zapravili, kot če se boste pogostili s turističnimi ponudbami dražjih obrokov v restavraciji. Ne pozabite še na vodo ali drugo osvežilno pijačo v plastenki in seveda na obvezno opremo kot so kopalke, sončna krema, knjige, družabne igre in podobno. 

Doma si pripravite slastne prigrizke oziroma kosilo.
Doma si pripravite slastne prigrizke oziroma kosilo.FOTO: Profimedia

Torej, vse kar morate še storiti je, da natočite gorivo v svojega jeklenega konjička in se odpravite novim dogodivščinam naproti. Slovenija skriva še mnogo izjemno lepih kotičkov, ki se jih izplača obiskati. 

Morda vas zanima tudi

PREBERI ŠE
Poceni dopust? Tudi to je možno!

PREBERI ŠE
5 držav, kjer boste uživali za slabih 30 evrov na dan

PREBERI ŠE
8 držav, ki ne izpraznijo denarnice