KORISTNO

Kljub milijardam so se tako poročili

Natisni0
Nekateri milijarderji so imeli zelo skromne poroke, čeprav bi lahko ogromno zapravili. Preverite, kako je Mark Zuckerberg presenetil vse svate!

Drago je, če se poročiš, in precej stane, če si povabljen na poroko. Največ stroškov imata seveda nevesta in ženin, pa tudi njuni najbližji, predvsem starši in priče. Poroka v Sloveniji povprečno stane nekaj tisoč evrov, v tujini je strošek praviloma višji.

Warren in Astrid Buffett
Warren in Astrid BuffettFOTO: AP

A nekateri zanjo niso bili pripravljeni odšteti preveč, kljub blaznemu bogastvu. Na primer Warren in Astrid Buffett, ki sta dokazala, da ni treba pretirano zapraviti za čudovito poroko, čeprav je po njegovih besedah "poroka najbolj pomembna odločitev v življenju".

Leta 2006 se je poročil z dolgoletno prijateljico, potem ko mu je leta 2004 umrla žena Susan, s katero je bil poročen skoraj 30 let. Poroka je bila skromna - on je bil v preprosti poslovni obleki, ona v svileni bluzi in belih hlačah.

Obred se je odvil v hiši njegove hčerke Susie. Njegovi sinovi so bili v tujini, zato sta bila - poleg ženina, neveste in Susie - prisotna le še nevestina sestra in matičar. Vse skupaj je trajalo le 15 minut, sledila je pogostitev v preprosti restavraciji z morsko hrano.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Priscilla in jaz sva želela preprosto poroko. Obred sva imela na vrtu najine hiše. Želela sva vse presenetiti, zato sem družini in prijateljem poslal povabilo na zabavo za Priscillino podelitev diplome," je Mark Zuckerberg zapisal ob peti obletnici poroke. Šele ob prihodu jim je povedal, da se bosta poročila.

"Bil je fantastičen dan," se spominja. Usodni "da" sta dahnila pred manj kot 100 svati na dvorišču 6,5 milijona evrov vredne vile. Med poročnim slavjem so stregli mehiško hrano in suši lokalnih restavracij. Za sladico so bile čokoladne miške, lokalni slaščičar je za vsako računal po tri evre.

Laurene Powellin Steve Jobs sta se poročila 18. marca 1991. Imela sta intimen zen budističen obred, ki ga je vodil budistični menih v hotelu v narodnem parku Yosemite.

Laurene Powell in Steve Jobs
Laurene Powell in Steve JobsFOTO: AP

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI