KORISTNO

Če se ta slika premika, potem se z vami dogaja to?

Natisni6
Stres je tihi ubijalec.

Najprej poglejte v sliko. Se premika? Hitro ali malo? Ali miruje?

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na spletu se je pojavila teorija, da je ta iluzija kaže, pod kakšnim stresom ste. Če miruje ali pa se komaj opazno občasno premakne, potem niste pod stresom. Če pa se premika ves čas, potem pa ste. 

V vmesnem času se je oglasil Yurii Perepadia, ki naj bi to sliko ustvaril. Pravi, da teorija o tem, da naj bi prikazovala raven stresa, ne drži. 

Kakor koli že ... 

Za lastno zdravje je treba poskrbeti. Pomembno je, da prepoznate znake, ki vas vodijo v izgorelost:

1. Vse, kar je v povezavi z delom, vas začne iritirati

Normalno je, da hodite na delo zadovoljni in motivirani. Ko pa zaznate, da vas nič več ne vleče tja, se zamislite. Se izogibate odhodu, vam ni do tega, da greste na sestanek? Menite, da ste obtičali in da vaše opravljeno delo ni cenjeno? Ste nezadovoljni z odnosom do vas? Začetni znaki, da se nekaj dogaja. Se zavedate, kako je, če morate tako živeti vsak dan, iz dneva v dan, iz meseca v mesec?

2. Ste brez energije?

To, da nimate več zanimanja za delo, se bo že kazalo na delovnih rezultatih. Iznašli boste način, da postorite le toliko, koliko od vas zahtevajo in da si tako zagotovite plačo. 

Nič več ne razmišljate o tem, da bi delodajalcu predstavili svoje ideje, da bi v delo vložili 180 odstotkov sebe in energije. Seveda prostovoljno in takrat, ko vi želite in le toliko časa, kolikor vi želite. 

Lahko se zgodi, da začnete zamujati in da se izogibate prihodu na delo. 

Ne morete se osredotočiti, misli vam bežijo na vse strani. Niste motivirani. 

3. Ne morete vzpostaviti ravnovesja med delom in zasebnim življenjem

Nekateri delodajalci menijo, da morate biti ves čas dosegljivi in da nimate osebnega življenja. Prepričani so celo, da se vas lahko lastijo. 

Ne glede nato, kakšen je vaš položaj v podjetju in kolikšno plačo prejemate, nihče nima pravice od vas zahtevati, da ste jim ves čas na voljo. Če delate dan in noč, se boste slej ko prej sesedli. 

Občasno "nor" teden na delovnem mestu je nekaj običajnega. A če je tak vsak teden in se nimate časa spočiti in regenerirati, pa je že druga zgodba. 

PREBERI ŠE
Tadej: Delal sem dneve in noči – dobesedno

4. Sanjate o delu, med kosilom razmišljate o delu ...

Obstajata dve vrsti stresa: dober (kratkotrajen) in slab (dolgotrajen). Dober stres vam bo pomagal, da se boste bolje odrezali, slab stres pa vas bo razžiral in uničeval zdravje. 

Zato je še kako pomembno, da spremljate svoje počutje in zdravje. Tako boste pravočasno zaznali, da je z vami nekaj narobe in boste imeli dovolj časa, da nekaj storite. 

Če se zjutraj zbudite in je vaša prva misel vaše delo, potem je nekaj narobe. Če je vaša zadnja misel pred spanjem, vaše delo, je tudi nekaj hudo narobe. Če sanjate o delu in težavah, ki se odvijajo na delovnem mestu, ste na dobri poti, da boste izgoreli. Vaš um se namreč nikoli ne spočije. 

Telesni znaki, ki kažejo na težave: 

- visok krvni tlak,
- ponavljajoči se prehladi,
- pridobivanje na teži,
- nespečnost,
- depresija.

5. Ste popolna zmešnjava

Če ste na delovnem mestu nesrečni in izgoreli, potem se bo to čutilo tudi na vašem zasebnem življenju. Lahko ste razdražljivi, kolerični in ves čas nesrečni. Tudi prijatelji in družinski člani lahko opazijo, da ste nesrečni. Morda lahko ostanete tudi brez prijateljev. 

KOMENTARJI (6)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Garrett 23.11.2018, 7:58:38
V bistvu bi radi prepričal ljudi, da so pod stresom... če se osredotočiš na neko točko še posebaj tam, kjer se ena oblika stika z drugo, potem ne vidiš premikanja...
ObjektivnaResnica 22.11.2018, 18:33:43
Slika se premakne v trenutku ko premaknete pogled. Skratka, še ena neumnost, s katero se poveča hopohondrija. Zakaj to počnete in kaj je namen tega mi ni jasno, a vendar gre za optično iluzijo, ki se premakne vsem ljudem, ki vidijo in premaknejo pogled med gledanjem v grafiko. Včasih me naravnost skrbi cilj novinarstva v sodobni družbi... Če prvemu sploh lahko rečem novinarstvo.
toxicox 22.11.2018, 17:58:38
samo mežikaš ne pa se ne premika
Lurch 22.11.2018, 17:53:38
Pa kaka slika te je kje...?
Tomaz1980 22.11.2018, 16:38:45
Sem skos relaxiran bil pa se je tudi premikalo... Kaj pa zdaj?
Comanchee 22.11.2018, 21:51:23
Tudi meni ves čas "zateguje" :)