KORISTNO

Doživel šok, saj je račun znašal 836 evrov

Natisni4
Dopust, sproščanje, čudovita plaža, kristalno čisto morje ... Kosilo v restavraciji ali pa le ena pijača in že sledi šok.

Grški otok Mikonos je turistična destinacija, ki jo morate doživeti vsaj enkrat v življenju. Prelepe plaže, kristalno čisto morje, prestiž in zabava ... ter temu prilagojene cene. 

Pred vstopom v lokal ali restavracijo se je dobro pozanimati o cenah, saj so te lahko precej navite. A da so tako vrtoglave, si ne bi mogel misliti ameriški turist, ki je na spletni strani TripAdvisor ocenil eno tamkajšnjo restavracijo. Tuji mediji so poročali, da je v DK Oyster za šest porcij lignjev plačal neverjetnih 591 evrov, končni račun pa je znašal 836 evrov. Seveda je bil Američan v šoku in je na TripAdvisorju objavil tudi fotografijo računa. 

Ko smo pregledali ocene te restavracije, smo opazili, da se nad cenami pritožuje kar veliko uporabnikov, ki imajo podobne izkušnje kot omenjeni ameriški turist. 

Zanimivo je tudi, da se uporabniki pritožujejo nad natakarji, saj naj gostom velikokrat ne bi želeli pokazati cenika. 

Eden od uporabnikov je objavil račun, na katerem je razvidno, da je kavo plačal 25 evrov.

Predstavniki restavracije sicer pravijo, da so vsi gosti seznanjeni s cenami, tako da ne razumejo šoka. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Nasvet: če v lokalu ali restavraciji ne najdete cenika, prosite natakarja, naj vam ga prinese. Če ta to zavrne, je to že znak, da je nekaj hudo narobe. Svetujemo vam, da se obrnete in greste proč. 

Previdni bodite tudi v primeru, če naročate "le" kavo ali vodo. Tudi v tem primeru lahko ostanete brez zajetnega kupčka denarja. Na primer: spomnimo na raziskavo, ki jo je opravila švicarska banka in podjetje za finančne storitve UBS - United Bank of Switzerland, o cenah in zaslužkih. Med drugim so se poglobili tudi v cene kave na različnih koncih sveta.

PREBERI ŠE
Previdno, ko naročate kavo!

A ta restavracija na grškem Mikonosu ni osamljen primer. Turisti so na udaru tudi drugod - na primer v Italiji, na Hrvaškem ...

PREBERI ŠE
Po prejemu računa je doživel šok. 43 evrov za to?

PREBERI ŠE
Lastnik restavracije grdo 'oropal' štiri mlade turiste. Za kosilo plačali 1100 evrov

 

KOMENTARJI (4)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
športnik66 27.05.2019, 11:11:56
Vau - 25 € za eno pivo in 98,50 € za porcijo kalamarov!! Čisti rob gostov! Žalostno, da tržni inšpektorji to dopuščajo. V tem primeru pač v Grčiji, ampak, to se dogaja povsod po svetu. Lastnika take restavracije bi gladko dal na sodišče in mu prepovedal opravljanje gostinske dejavnosti...še prej bi mu pa zračunal ene 80 % davka na ves promet, ki ga je v tej gostilni imel zadnjih 10 let...
detect 27.05.2019, 8:33:14
Kdor je tako nor ,pa naj plača.
Rafaeluss 26.05.2019, 21:56:39
Meni se to na HR nee more zgoditi, saj tja ne HODIM, nisem takobogat da bi plačeval mafiji :)
ivanveliki 27.05.2019, 7:37:23
Očitno si bil fejst zaspan in si spregledal,da je račun za "zapitek" bil izstavljen v Grčiji.