KORISTNO

Toliko bo od države dobila družina z dvema otrokoma

Natisni0
S 1. avgustom višja denarna socialna pomoč in varstveni dodatek.

Denarna socialna pomoč in varstveni dodatek sta zaradi redne letne uskladitve s 1. avgustom višja za dva odstotka. Osnovni znesek minimalnega dohodka bo tako od 1. avgusta dalje znašal 392,75 evra, varstveni dodatek pa 577,34 evra, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Novih vlog ni potrebno vlagati

Uskladitev minimalnega dohodka se bo že upoštevala pri izplačilih denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka za avgust. Prejemnikom ni treba zaradi uskladitve vlagati novih vlog.

Toliko bo dobila družina z dvema mladoletnikoma

Dvostarševska družina z dvema mladoletnima otrokoma brez dohodkov in premoženja bo tako od danes lahko prejela 1125,79 evra, pri čemer sta vključena denarna socialna pomoč in otroški dodatek skupaj.

Družina
DružinaFOTO: iStock

Skupno število prejemnikov denarne socialne pomoči je trenutno 53.183. To pomeni, da se je to število v primerjavi z majem povečalo za 3275. S 1. junijem pa je že začela veljati novela zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki je denarno socialno pomoč za samsko osebo zvišala za več kot 87 evrov. Skupno število prejemnikov varstvenega dodatka pa je trenutno 17.913 in je v primerjavi z majem, ko jih je bilo 16.714, naraslo za 1199.

PREBERI ŠE
Se bo sploh še splačalo delati?

Z današnjim dnem se uskladita tudi posmrtnina in pogrebnina. Posmrtnina po novem znaša 392,75 evra, pogrebnina pa 785,50 evra.

PREBERI ŠE
Toliko denarja bo ob rojstvu otroka prejel vsak

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI