KORISTNO

Toliko boste plačali, če vam pajek odpelje avtomobil

Natisni1
Pajki v Ljubljani letno odpeljejo vse manj vozil, ki ovirajo promet.

Lani so pajki v Ljubljani po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2390 vozil, kar je manj kot v prejšnjih treh letih, kažejo podatki Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT).

Na parkirišču Avto sejma na Cesti dveh cesarjev, kamor pajki po nalogu mestnih redarjev odpeljejo nepravilno parkirana in zapuščena vozila v Ljubljani, je bilo po navedbah JP LPT v torek, 15. januarja, okoli poldneva 143 neprevzetih vozil. Seznam odpeljanih vozil je objavljen na spletnih straneh JP LPT.

Kako pogosto pa se zgodi, da nihče ne pride po odpeljano vozilo in koliko časa je bil najdlje kakšen avto pri njih? V omenjenem javnem podjetju pravijo, da je neprevzeto praktično vsako četrto pripeljano zapuščeno vozilo, nekatera vozila pa so v hrambi tudi po leto in več. Neprevzeta vozila po zaključku postopka predajo v ekološko razgradnjo, so še pojasnili pri JP LPT, ki ima trenutno v lasti štiri pajke, od katerih so trije operativni, enega pa bodo prodali.

PREBERI ŠE
Top brano 2018: Tako vas želijo prevarati in vam vzeti denar

Toliko znašajo stroški odvoza s pajkom

Na omenjeni lokaciji Avto sejma se nahaja blagajna, ki je odprta 24 ur in kjer lahko lastniki vozil poravnajo svojo obveznost. Za prevzem vozila je treba namreč plačati stroške odvoza, ki znašajo 100 evrov. Vozilo je treba prevzeti čim prej, saj zaračunajo tudi dnevno hrambo nepravilno parkiranega vozila v višini pet evrov.

PREBERI ŠE
Redarji nad medicinske sestre, ki si plačljivih parkirišč zaradi nizkih dohodkov ne morejo privoščiti

Odvoz zapuščenega vozila medtem znaša 35 evrov, hramba zapuščenega vozila pa pet evrov na dan. Višina stroškov za odvoz tovornega vozila, avtobusa ali drugega vozila, ki ga ni mogoče odstraniti s pajkom, pa se zaračuna po dejanskih stroških, kot jih odmeri izvajalec storitve odstranitve tovornega vozila, avtobusa ali drugega vozila, je razvidno s spletnih strani JP LPT.

PREBERI ŠE
Top brano 2018: Te spremembe se obetajo lastnikom vozil

Tabela s podatki o številu s pajkom odpeljanih vozil v zadnjih štirih letih: 

LetoŠtevilo vozil
20182390
20172790
20163869
20154863

 

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
oježeš 21.01.2019, 11:51:36
No ja, saj ko enkrat plačaš odvoz in hrambo, boš ja toliko pameten, da ne bo še kdaj naredil enako zahvalo komunalnim redarjem in občini.