KORISTNO

Še pred tedni turistični raj, zdaj pa je vse prazno

Natisni0
Tudi Slovenija odsvetuje vsa potovanja v to državo.

Po terorističnih napadih, ki so se zgodili na velikonočno nedeljo v Šrilanki, so pristojne oblasti takoj opozorile, da bo turizem doživel hud udarec. Zdaj je jasno, da se napovedi uresničujejo. Tuji mediji poročajo o praznih plažah, ki so bile lani v tem času nabito polne. Šrilanka je s svojimi idiličnimi plažami in čudovito naravo sicer prav lani zaznala rekorden turistični obisk z 2,33 milijona obiskovalcev.

Šrilanško ministrstvo za finance je napovedalo, da bi lahko letos država ostala brez 1,5 milijarde dolarjev (več kot 1,3 milijarde evrov) prihodkov iz turizma. To pomeni, da bodo imeli za 30 odstotkov manj turističnih obiskov. 

Spomnimo

Zaposleni ob bazenu na vrhu hotela v prestolnici
Zaposleni ob bazenu na vrhu hotela v prestolniciFOTO: AP

Po nizu napadov na cerkve in prestižne hotele v prestolnici Kolombo, v katerih je med velikonočnimi prazniki umrlo 253 ljudi, je več držav svoje državljane pozvalo, naj v Šrilanko ne potujejo ali naj jo zapustijo, če so trenutno tam.

Tudi Slovenija po napadih odsvetuje vsa potovanja v to državo. Obstaja celo velika možnost novih napadov. 

Turizem v Šrilanki je sicer vreden skoraj 4 milijarde evrov, zdaj pa se spopadajo z nizom odpovedi turističnih aranžmajev. Ne le turistična industrija, to bo hud udarec za celotno šrilanško ekonomijo, je dejal predsednik države Maitripala Sirisena

Rezervacije v hotelih so v primerjavi z istim obdobjem lani padle za 86 odstotkov. V prestolnici Kolombo je odpovedanih za 70 odstotkov rezervacij, je poročala tiskovna agencija Reuters. V mestu Bentota, ki je znano po lepih peščenih plažah, so hoteli prazni. Lastnica zasebnega hotela je novinarjem dejala, da je bil do trenutka napada hotel poln turistov. Po napadu so vsi odšli, novih gostov ni. "Rezervacij ni – niti za ta teden, niti za naslednji mesec, niti za oktober. Vsi so jih odpovedali," je poudarila in dodala, da bo morala odpuščati zaposlene, če se razmere ne bodo spremenile. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI