VZGOJA ZA USPEH

Mati ima dve službi in ju preživlja, onadva želita biti svobodna

Natisni7
Kako je par požel val neodobravanja in zakaj ju njegova mati še vedno financira?

Nemški par Catalin Onc in Elena Engelhardtsta vplivneža, ki na Instagramu delujeta pod imenom "Another Beautiful Day". Tam imata več kot 35.000 sledilcev, ki spremljajo njuno življenje. 

Par se je sedaj odločil, da želi na potovanje v Afriko. Ker nimata dovolj denarja, sta sprožila akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov. Ta pa je naletela na dokaj negativen odziv, saj se večini zdi, da gre za popolnoma nesprejemljivo zbiranje prispevkov.

Catalin in Elena želita kolesariti od Nemčije do Afrike, pot pa bosta dokumentirala na svojem Instagram profilu. Za to bi potrebovala okoli 10.000 evrov, saj morata kupiti potrebno opremo, s tem denarjem pa bi financirala tudi nakup hrane, nastanitve, interneta, telefonskih kartic za vsako državo, zavarovanja ..., so poročali nekateri tuji mediji.  

Popotovanje naj bi začela 20. julija, a očitno ne bo šlo vse po načrtih. Trenutno sta prejela le 200 evrov prostovoljnih prispevkov, odziv na njuno prošnjo pa je večinoma negativen. V komentarjih (kar nekaj jih je tudi zelo žaljivih) jim svetujejo, naj se zaposlita in privarčujeta za pot, naj delata na poti in tako pokrijeta stroške, naj nehata prosjačiti ...

Catalin in Elena živita v hiši njegove matere. Priznala sta, da ima njegova mama dve službi in da ju preživlja, saj si želita živeti na njima ljub način - svobodno. Njegova mati je torej plačala njuna dosedanja potovanja v Indonezijo, Francijo in Italijo, na Novo Zelandijo, Dansko ... Catalin pravi, da njegova mati nima veliko denarja, da pa je "srečna", ker jima lahko pomaga. 

PREBERI ŠE
To se bo zgodilo z vašimi otroki, če jim boste kupili vse - stanovanje, avtomobil ...

In zakaj želita na potovanje v Afriko? Ker želita sledilce popeljati na avanturo, ki bo slavila življenje in duševno zdravje. "Nekateri nam boste povedali, da si najdeva službe, tako kot vsi ostali, in naj nehava prosjačiti. Toda ko imate vpliv na tuja življenja, tako kot ga imava midva, zaposlitev ni opcija. /.../ Lahko bi pozirala in na hitro zaslužila denar, a ne želiva oglaševati potrošništva. Normalna zaposlitev bi bila v tem trenutku škodljiva."

Materi sta se zahvalila za financiranje, saj tako ne pomaga le njima, temveč tudi vpliva na življenje njunih sledilcev. 

Nekdo jima je očital, da pri tem sploh nista pomislila na duševno zdravje in izgorelost njegove matere, ki opravlja dve službi, da bi lahko financirala njun način življenja. 

Prav tako ljudje ne vidijo povezave med duševnim zdravjem in potovanjem po Afriki. 

PREBERI ŠE
Slavni kuhar otrokom sporočil brutalno novico

PREBERI ŠE
'Moji otroci ne bodo dobili mojega denarja'

Je pa res, da očitno napačno ravna tudi njegova mati, ki se žrtvuje za njun način življenja. Starši so tisti, ki morajo postaviti mejo in določiti pravila. Če sama pristaja na to, da ima dve službi in - kot pravi njen sin - nima prav veliko zase, potem ima tudi ona težavo. Starši namreč morajo sami prerezati popkovino financiranja lastnih otrok in njihovih partnerjev.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (7)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTARPravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
akam 20.06.2019, 16:55:00
kako neumna mama.....ko bo prepozno, ji bo pa kapnilo.no, ja, njen lajf.parazita bosta morda en dan kar na drugem koncu sveta ostala in pozabila na mater
Andrej Praznik 1 18.06.2019, 9:25:13
Ocitno dovolj denarja, da je model tako postemplan.
jan.k94 18.06.2019, 9:16:18
Haha, s 38 tisoč sledilci sta še daleč od tega da bi vplivala na življenja ljudi. Celo naše sponzoruše so bolj uspešne kot ta dva kekca...
strojnik80 18.06.2019, 7:53:21
Na koga se bosta pa pol obesila, ko mame ne bo več? Bosta tudi onadva šla na drug svet?
Slamnati Jeti 17.06.2019, 17:57:22
dec je res za na socialo...takšnega nihče nebi zaposlil
strojnik80 18.06.2019, 7:54:43
Ni za na socialno. Najprej sta za na psihiatrijo, da jim pospravijo podstrešje, ker jim očitno manjka nekaj ključnih delov za normalno življenje.
abmam 17.06.2019, 14:50:14
Parazita!