KRIPTOVALUTE

'Bitcoin bo dosegel vrednost 60.000 dolarjev, sledijo ukrepi Rusije in Kitajske'

Natisni5
Kaj se bo dogajalo v svetu kriptovalut, ko bosta Rusija in Kitajska dvignili glas?

Bitcoin je zaznamoval leto 2017, a tudi v novem letu bomo spremljali njegovo razgibano "življenje". Z njim so se začeli ukvarjati tudi številni finančni analitiki, ki so sicer del bančnega sektorja. Slednji je namreč ugotovil, da stranke želijo več podatkov in analiz o tej kriptovaluti. 

Tako so svoje mnenje in predvidevanja podali tudi analitiki danske banke Saxo Bank. Konec leta 2016 so omenjeni dejali, da bo bitcoin v letu 2017 pridobil vrednost. Sicer niso napovedali tolikšne rasti, kot smo ji bili priča, a kljub temu so predvideli njegovo rast. 

In kaj so povedali za leto 2018? Menijo, da bitcoin svoje prave vrednosti še ni dosegel. Menijo, da bo dosegel celo mejo 60.000 dolarjev oz. skoraj 50.000 evrov, saj že zdaj žanje veliko zanimanje med investitorji. A opozarjajo, da ne smemo pozabiti na interese določenih skupin – med njimi so na primer državi Rusija in Kitajska. Menijo, da bosta prav ti državi šli v protinapad in bosta zrušili vrednost bitcoina. 

Kitajska in Rusija bi lahko popolnoma prepovedali trgovanje s kriptovalutami, ki jih nimata pod nadzorom. Namesto njih bi lahko trgu ponudili svoje, državne kriptovalute. Njihovo sklepanje ni čisto iz trte izvito, saj je Kitajska že napovedala, da bo izdala svojo, državno kriptovaluto, Rusija pa ni nikoli skrivala svojih interesov na trgu kriptovalut. 

Dejavnost Rusije in Kitajske pa bi lahko močno zatresla dogajanje na trgu kriptovalut. Tako bi lahko bitcoin strmoglavil, leta 2019 pa bi lahko bil vreden le 1000 dolarjev oz. več kot 830 evrov.  

Ali se bodo te napovedi uresničile? Očitno nas v svetu kriptovalut čaka razburljivo leto 2018. 

 

KOMENTARJI (5)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Antipolitik 06.01.2018, 17:54:51
Ko nekaj prepoveš, se še bolj razbohoti.
NightStalker 06.01.2018, 14:18:51
Protiudarec Rusije in Kitajske?? HAHAHAHA Omenjeni državi namreč profitirata od uveljavitve kriptovalut, ker te spodbijajo ameriški dolar kot glavno svetovno valuto. ZDA ogromno profitirajo, ker svetovni bančni sistem poteka v USD in ker se energenti na mednarodnih trgih plačujejo v USD. V interesu Rusije in Kitajske ter marsikatere druge države, vključno s Slovenijo je, da se kriptovalute čimbolj uveljavijo. Veliko vprašanje pa je, zakaj so zahodni mainstream mediji objavljali to mnenje nekega nepoznanega danskega analitika, ki je zelo verjetno v konfliktu interesov. Samo berite zahodne in vzhodne medije in videli boste, kdo res spodbuja kriptovalute in kdo ne.
motorka57 06.01.2018, 13:39:23
....tudi vi novinarji kurite rajo,da vam naseda.Prenekateri jemljejo kredite,da postanejo "miljonarji",sam tudi po lepem vremenu pridejo nevihte ....
Masterbater 06.01.2018, 13:17:08
Res se vidi, da to piše nekdo, ki nima pojma o financah, kaj šele o kriptovalutah...
rkj 06.01.2018, 13:00:31
Naj bi, mogoce, kaj vse bi lahko, ... jokanje, beden clanek.