KRIPTOVALUTE

Nekateri so se močno zadolžili, zato banke prepovedujejo plačevanje bitcoinov s kreditnimi karticam

Natisni0
Britanske in ameriške banke se odločajo za prepovedi nakupovanja bitcoinov s kreditnimi karticami.

Britanska bančna skupina Lloyds Banking Group je, tako kot pred njo že nekatere ameriške banke, prepovedala kupovanje bitcoinov in drugih kriptovaluts kreditnimi karticami. Kot so sporočili, so se za tak korak odločili zaradi zaskrbljenosti o preveliki zadolženosti nekaterih strank in zaradi varnostnih vprašanj.

Prepoved se nanaša na vse banke iz skupine, torej Lloyds Bank, Bank of Scotland in Halifax. V kratki izjavi so pojasnili, da za transakcije nakupa kriptovaut ne bodo sprejemali kreditih kartic.

V preteklih dneh so se za podobno potezo odločile že ameriške banke Bank of America, Citigroup in JPMorgan Chase.

Mnoge so opozorile, da so številne njihove stranke konec lanskega leta, ki so kupovale bitcoine na rekordnih vrednostih, sedaj ostale z velikimi dolgovi, saj se je vrednost te kriptovalute več kot prepolovila.

Danes je bil bitcoin vreden 7950 dolarjev oz. 6390 evrov, potem ko je pred dvema mesecema stal več kot 20.000 dolarjev oz. nekaj več kot 16.000 evrov. Vrednost bitcoina znižujejo predvsem poteze Kitajske, ki želi omejiti trgovanje z bitcoini, tudi z blokiranjem tujih spletnih strani, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo.

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI